İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediye başkanlarını Yeşil Konak’ta ağırladı.

İzmit Belediyesi tarafından restore edilen ve Belediye Müzesi olarak da kullanılan Yeşil Konak’taki buluşmaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları Şükrü Karabacak(Darıca), Hüseyin Ayaz(Başiskele), Ali Toltar(Dilovası), Mehmet Ellibeş(Gölcük), Ünal Köken(Kandıra), İsmail Yıldırım(Karamürsel), Hüseyin Üzülmez(Kartepe), Şevki Demirci(Çayırova)ve İsmail Baran(Körfez) katıldı. Başkan Doğan’ın ev sahipliği yaptığı buluşmaya il dışında olan Derince ve Gebze Belediye Başkanları katılamadı.

EKİP PROJELERİ GÖRÜŞTÜ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, bu tür toplantıları farklı ilçelerde sık sık tekrarlayıp karşılıklı fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti, “Bizler, Büyükşehir’inden diğer bütün ilçe belediye başkanlarına kadar bir ekibiz. Hepimizin ortak amacı var, o da Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın gösterdiği yolda 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine göre projeler üreterek halkımıza hizmetin en iyisini sunmaktır. Bunun için bütün arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bazı projeler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmamız gerekebiliyor. Bu tür toplantılar bunun için çok önemli” dedi.

TÜRİZM KENTİ İZMİT’İ TANITTI

İzmit belediye Başkanı Nevzat Doğan, konuk belediye başkanlarına İzmit Belediyesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Doğan, Tarih Koridoru Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte onlarca tarihi yapıyı  restore ettirdiklerini hatırlattı, “Yeşil Konak da bunlardan birdir. Camiler, hamamlar, çeşmeler, konakları onararak İzmit’in tarihi zenginliğini ön plana çıkartıp kentimizin kültür turizm kenti olmasını istiyoruz. Bu konuda çok önemli mesafeler katettik. Hedefimiz İzmit’e yılda 1 milyon turistin gelmesini sağlamaktır. Bu hedefe ulaşmak çok da zor değil. Bu konuda her türlü birikimiz var” şeklinde konuştu.