CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İstanbul – Ankara arasında sefer yapan yüksek hızlı trenin Gebze’de durmadığını söyleyerek, Ulaştırma Bakanı Elvan’a önerge verdi
 
CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan yüksek hızlı trenden şikayetçi. Kaplan, Ankara – İstanbul arasında sefer yapan YHT’nin günde 6 sefer yaptığını ve bu seferlerden sadece 1 tanesinin Gebze’de durduğunu söyledi. Trenin Gebze’de sadece 1 defa durmasının Darıca, Dilovası, Çayırova, Gebze, Tuzla hatta Kurtköy’de oturan vatandaşlara yapılan bir haksızlık olduğunu dile getiren Kaplan, Ulaştırma Bakanlığı’nın bu konuda yeni bir planlama yaparak İzmit’te 4 defa duran YHT’nin Gebze’de de 4 defa durmasının gerekli olduğunu belirtti.
‘GEBZE’YE HAKSIZLIK’
Kaplan’ın Ulaştırma Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması istemi ile meclise verdiği yazılı soru önergesinde şu ifadelere yer verildi. “YHT’nin, Ankara-İstanbul arası karşılıklı seferleri Devlet Demir Yolları tarafından günde 6 sefer olarak planlanmıştır. Bu seferlerden ne yazıktır ki günde sadece bir tanesi Gebze’de durmaktadır. Günde iki seferin direk olarak Ankara-Pendik arası olduğu; dört seferinde İzmit’te durduğu gerçeğiyle, yapılan bu uygulamanın bölgeye yapılan bir haksızlık olduğu kanaatindeyim. Gebze bölgesi olarak YHT’den yararlanacak olan ilçelerimiz Darıca, Dilovası, Çayırova, Gebze, Tuzla hatta Kurtköy’dür. Bu bölgede 1,5 milyonun üzerinde nüfusun olduğu, Tuzla’dakilerle beraber 13-14 organize sanayi bölgesinin, TÜBİTAK’ın, TSE ve gelecekte kurulacak olan Bilişim Vadisi^’nin de bu bölgede olacağı göz önünde bulundurulduğunda YHT’nin günde bir sefer Gebze’ye uğruyor olması sorunu çözmekten uzaktır”