Ziraat Bankası'ndan alınan bilgiye göre, banka, yurt genelinde bulunan şube ve birimlerde görevlendirilmek üzere yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan bir sınavla bin servis görevlisi alacak. Servis görevlisi unvanlı personel, en az 6 ay şube bankolarında banko asistanı görev pozisyonunda çalıştırılacak. Daha sonra boş pozisyon bulunması halinde yetkinliklerine göre pazarlama veya operasyona yönelik görev pozisyonlarında çalışmaya devam edebilecekler. Servis görevlisi adayı, bankanın il merkez veya ilçe şubelerinde yerel personel olarak istihdam edilecek, ilan edilen illerde ve bağlı ilçelerinde ikamet eden adaylar tercih nedeni olacak. Adaylar ilan edilen iller için tek tercihte bulunabilecekler. Adaylar tercih ettikleri il merkezlerinde ve o ile bağlı ilçelerde görevlendirilebilecek, adayın görev alacağı şube banka tarafından belirlenecek.

İKİ AŞAMALI SINAV
Sınav süreci yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından 21 merkezde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul Anadolu, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van, Zonguldak) gerçekleştirilecek. Adayın, başvurduğu ilin bağlı olduğu sınav merkezinde sınava girmesi gerekli olacak. Banka, gerekli hallerde adayların sınava gireceği yerleri önceden duyurmak kaydı ile değiştirebilecek.
 
Mülakat süreci banka tarafından yürütülecek. Servis görevlisi sınavına başvuran adaylar banko görevlisi sınavına başvuramayacaklar. Sınava başvuracak adayların, üniversitelerin ve yüksekokulların 4 yıllık eğitim veren bölümleri ile denkliği yetkili makamlarca onaylanmış yabancı ülkelerdeki üniversitelerden mezun olmak veya işe başlama tarihinde mezun olabilecek durumda olması gerekecek.

BAŞVURULAR 14 TEMMUZ -10 AĞUSTOS 2014 ARASINDA
Servis Görevlisi unvanı için 11 Ekim 2014 Cumartesi günü yapılacak olan sınava başvuran adaylardan, sınav maliyeti olarak 50 TL sınav ücreti tahsil edilecek. Sınav ücreti 14 Temmuz-8 Ağustos 2014 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Şubelerinden ve internet şubesinden Servis Görevlisi Sınavı belirtilmek suretiyle, TC Kimlik Numarası, ad soyad ve cep telefonu bilgileri verilerek yatırılacak. EFT, havale ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecek. Para yatırma işlemine ilişkin dekont yazılı ve sözlü sınavların bitimine kadar gerektiğinde ibraz edilmek üzere saklanacak. Sınav başvuru işleminden önce bankaya sınav ücretinin yatırılmış olması gerekecek.
Sınav ücretini yatıran adaylar, başvurularını 14 Temmuz -10 Ağustos 2014 Pazar günü saat 24.00'e kadar bankanın internet adresinden de erişilebilen Anadolu Üniversitesi'nin http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ internet adresine üye olmak suretiyle yapacaklar.

SINAV 11 EKİM'DE YAPILACAK
Başvurusu kabul edilen adaylar sınav yeri ve saatini bildiren "Sınav Giriş Belgesi"ni 29 Eylül 2014 Pazartesi gününden itibaren Anadolu Üniversitesi'nin http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ internet adresinden T.C. Kimlik numaralarını girerek alabilecekler.
 
Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 11 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak ve çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak. Tüm adayların sınava gelirken yanlarında Sınav Giriş Belgeleri ile birlikte fotoğraflı resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) getirmeleri gerekecek.