2023 Seçim tarihi 14 Mayıs Pazar günü mü, hangi saat aralığında tamamlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçim tarihini açıklamıştı ve Kabine sonrasında da seçim tarihine ilişkin detaylı konuştu.

"Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek." diyen Erdoğan, vatandaşları seçim ne zaman arayışına geçirdi. Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, akıllarda 2023 seçim tarihi 14 Mayıs Pazar günü mü olacak soru işaretini oluşturdu.

İşte gündemde konuşulan 2023 seçim tarihi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı:

"Siyasetin günlük merci içinde insanların söyledikleri sözler elbette önemlidir. Ancak aynı insanların sandık başında nelere bakacaklarıdır. Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde Rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde önemli bir başarı kazanmıştır. Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak' diyerek hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek milletin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek. Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Milletimiz aynı gün, bu darbe şakşakçılarına 'yeter' diyecektir. Bir nevi ipi 10 ayrı kişinin elinde kukla bir Cumhurbaşkanı ile ülkeyi idare etmek istiyorlar. Cumhurbaşkanı fiilen altılı masanın emir eri gibi davranacak."

Türkiye'de 2023 seçimleri için hareketlilik devam ediyor...

2023 seçimlerinde hangi ilde kaç milletvekili çıkacağı kararını YSK, Resmi Gazete'de yayımladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan kararda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapacak 600 milletvekilinin illere göre dağılımı belirlendi.

Dağılımın ve oluşturulan seçim bölgelerinin, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) alınan güncel nüfus verilerine göre yapıldığı bildirildi.

Vatandaşlar, hangi ilden kaç milletvekili çıkacak merak ediyor.

Peki Kocaeli'nde kaç milletvekili çıkacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2023 seçimlerinde Kocaeli'de kaç milletvekili çıkacağı belli oldu. Karara göre Kocaeli'de milletvekili sayısı 13 olarak belirltildi.

 

14 mayıs 2023 Kocaeli seçim sonuçları, 2023 seçim sonuçları, 2023 kocaeli milletvekili adayları, 2023 kocaeli milletvekilleri,