Gölcük’teki Donanma Komutanlığı’nda hem Türkiye, hem de kentimiz açısından gurur verici bir tören yapıldı. 7 ay 8 gün boyunca deniz korsanlarıyla mücadele için Aden Körfezi’nde bulunan TCG Göksu Firkateyni, 220 personeliyle başarıyla yerine getirdikleri görevin ardından Gölcük’teki üssüne döndü.

13 MAYIS’TA GİTMİŞTİ

Birleşmiş Milletler’in görevlendirmesiyle 13 Mayıs 2013 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı Poyraz Rıhtımı’ndan hareket eden TCG Göksu Firkateyni, 7 ay 8 günlük görev süresi sonunda dün yurda döndü. Başta Türk ticaret gemileri olmak üzere Aden Körfezi’nde seyir halindeki tüm ticaret gemilerini Somalili korsanlardan koruyan TCG Göksu, kaza bela yaşanmadan yurda dönerken, gemi personelini aileleri hasretle kucakladı.

DONANMA KOMUTANI KARŞILADI

Donanma Komutanlığı Poyraz Rıhtımında TCG Göksu’yu karşılama töreni yapıldı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, amiral ve yüksek rütbeli subaylar ile firkateyn personelinin aileleri törende hazır bulundu. Törenin en ilgi çekici anı ise eşi Aden Körfezi’nde görevdeyken doğum yapan İlknur Atik, 3,5 aylık oğlu Yağız ile eşi Volkan Atik’e sarılmak için sabırsızlıkla beklemesiydi. Törenin sonunda asker aileleri gemiyi gezdi.