Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde 24 yaşındaki Hanife Yardımcı, bir süredir evini paylaştığı 28 yaşındaki Dilek Baltacı'nın, akşam dışarı çıkarken kendisine bıraktığı oğlu 3 yaşındaki Soner Umut Baltacı'yı yaramazlık yaptığı gerekçesiyle döverek ölümüne neden oldu.

Olay dün akşam Kazım Karabekir Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerindeki evde meydana geldi. Eşinden aynı yaşayan Dilek Baltacı, dışarıya çıkarken oğlu Soner Umut Baltacı'yı, bir süredir evini paylaştığı arkadaşı Hanife Yardımcı'ya emanet etti. İddiaya göre çocuğun yaramazlık yapmasına sinirlenen Hanife Yardımcı, iddiaya göre onu yanında bulunan yeğeni 15 yaşındaki M.C. ile birlikte tekme tokat dövdü.

Hanife Yardımcı ve yeğeni M.C., yediği dayağın etkisiyle kusan ve bir süre hareketsiz kalan Soner Umut Baltacı'yı yatağına yatırdıktan sonra kendileri de yatıp uyudu.

DEFALARCA TEKME ATMIŞ

Yeğen M.C'nin polise verdiği ifadeye göre, yengesi Hanife Yardımcı'nın, minik Soner'i yaramazlık yaptığı için dövdüğünü, daha sonra da ayaklarıyla üzerine çıktığını ve bu sırada çocuğun kustuğunu söylediği öğrenildi. Kendisinin de yerde yatmakta olan çocuğa defalarca tekme attığını söyleyen yeğen M.C, daha sonra Minik Soner'i yatağına yatırarak kendilerinin de uyuduklarını ifade ettiği belirtildi.

ÖLDÜĞÜNÜ SABAH FARK ETMİŞLER

Sabah uykudan uyandıklarında minik Soner'in öldüğünü fark ettiklerini belirten Hanife Yardımcı'nın daha sonra anne Dilek Baltacı'yı telefonla arayarak çocuğunun merdivenden düştüğünü ve bu nedenle öldüğünü ifade ettiği öğrenildi.  Daha sonra Darıca Farabi Devlet Hastanesi morguna kaldırılan küçük çocuğun cansız bedenindeki darp izlerinden şüphelenen polis, Hanife Yardımcı, yeğeni M.C. ve anne Dilek Baltacı'nın ifadelerini aldıktan sonra adliyeye sevk etti