Kocaeli milletvekili aday listesinin ikinci sırasında CHP eski il başkanı Harun Özgür Yıldızlı’nın olduğu görüldü. Böylece Cumhuriyet Halk Partisinde 36 yıldır hiçbir il başkanı seçilebilecek yerden milletvekili adayı gösterilmediği sıralamayı Harun Özgür Yıldızlı ile kırdı.

HARUN ÖZGÜR YILDIZLI KİMDİR?

1977’de Kocaeli İzmit’te doğan Özgür Harun Yıldızlı ilk ve ortaokulu Özel Seymen Koleji’nde, liseyi İzmit Lisesi’nde okudu. Yıldızlı, lise eğitiminin ardından Ankara’da Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü’nü kazandı. Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü’nden dereceyle mezun olan Yıldızlı siyasi hayatına üniversite yıllarında başladı başladı.

Harun Yıldızlı üniversite yıllarında Sosyal Demokrat Hareketi (SDH) ile siyasete atıldı. Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Gençlik Kolları Genel Sekreteri ve Gençlik Meclisi’nde uzun bir süre görev yapan Yıldızlı, babası Rafet Yıldızlı tarafından kurulan Yıldızlı Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde farklı birimlerde görev yaptı. Yıldızlı daha sonra okulu bitirmesinin ardından aynı kurumda Genel Müdür olarak görev yapmaya başladı.

2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Yönetimine giren Yıldızlı, 2 dönem üst üste CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 10 Ocak 2020 tarihinde görevinden istifa eden Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. 1 Aralık 2020’de gerçekleşen CHP Kocaeli İl Kongresi’nde iki adayla yarışan Yıldızlı, oyların çoğunluğunu alarak il başkanı oldu. 2 yıl il başkanlığı görevini sürdüren Yıldızlı, 26 Aralık 2022 tarihinde 14 mayıs 2023 genel seçimlerimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yıldızlı, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP Kocaeli listesinde 2. sırada yer aldı. 2012 yılında Mimar Betül Yıldızlı ile dünya evine giren Harun Yıldızlı’nın Nazım ve Zeynep adında 2 çocuğu var.