Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek için sunduğu yardımları banka kartı aracılığı ile almalarını sağlayan 41 Kart, Ramazan ayı içerisinde vatandaşları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda sevindirdi. Her ay periyodik olarak yardım alan 8 bin 913 ailenin 41 kartlarına Ramazan ayına özel olarak yükleme gerçekleştirildi. Mağdur vatandaşların 41 kartlarına ramazan ayına özel aldıkları yardım miktarı kadar ilave yardım yatırıldı. İhtiyaç sahibi aileler bir nebze de olsa ihtiyaçlarını giderme imkanı elde etti.

8 BİN 913 AİLE FAYDALANIYOR
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan 41 kart sahiplerine Ramazan Ayı’na özel olarak yardım paraları yüklendi. 8 bin 913 aktif 41 kart sahibi vatandaş verilen yardımlar ile anlaşmalı marketlerden alışveriş yapma imkanı buldu.

642 BİN 730 TL YARDIM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen yardıma muhtaç vatandaşların derdine bir nebze olsun derman olan 41 kart hizmeti ile gıda yardımı alan ailelere Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak yatırılan yardım miktarı kadar daha yardım yapıldı. Toplam 642 bin 730 liralık yardım ile vatandaşların yüzü güldü.

ANLAŞMALI MARKET
41 Kart ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların banka ile anlaşmalı yerlerden alışveriş yapmalarını sağlıyor. Bu sistem sayesinde yardımların sistemli düzenli ve vatandaşı mağdur etmeden ulaştırılması sağlanıyor. Mağdur vatandaşlar 41 Kart ile anlaşmalı marketlerden banka kartı ile alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılıyor.

YARDIM SÜRECİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na SGK provizyon, fakirlik belgesi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte başvuru alınıyor. Başvuru sonrasında uzman personeller tarafından ev ziyareti gerçekleştiriliyor. Eldeki veriler  ‘Sosyal Yardımlar Değerlendirme Kurulu’na sunuluyor. Değerlendirme kurulunda, dosya görüşülerek vatandaşın yardıma ihtiyacı olup olmadığına, ihtiyacı varsa yardımın çeşidine ve miktarına karar veriliyor. Tüm bu süreçler boyunca vatandaşa bilgi mesajı gönderiliyor.