Binlerce sanayi tesisinin bulunduğu Kocaeli'de, sanayinin en yoğu olduğu ilçesi ise Dilovası.

Hava ve çevre kirliliğiyle sık sık gündeme gelen Dilovası, ağır metal yoğunluğu nedeniyle bölge halkı kanserden, solunum yetmezliğine kadar pek çok hastalık tehlikesiyle birlikte yaşıyor.

2017 yılı verilerine göre Dilovası’nda kanserden ölümlerin oranı yüzde 33.7. Türkiye genelinde 12.9, Kocaeli’de ise 18.9.

Kapasitesinin çok daha üstünde hastayla ilgilenen Dilovası Devlet Hastanesi, ortalama bir hastanenin verdiği bütün hizmetleri vatandaşlara sunuyor ancak bölgenin en büyük sorunu olan kanserle ilgili tetkik yapamıyor.

Bunun sebebi hastanede tomografi cihazının bulunmaması.

Akıllara kanser teşhisinde en önemli yöntemlerden biri olan tomografi cihazına bölgemizde en çok ihtiyaç duyan Dilovası'na neden verilmiyor sorusunu birçok kez haber yapmıştık.

Müjdeli haberi bugün Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir sosyal medya hesabında verdi.

Şayir ''Milletvekilimiz sn. Cemil Yaman, Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı sn. Osman Akbulut ve Meclis Üyelerimiz ile Dilovası Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek Ankara ziyaretimiz sonrası ilçemize kazandırdığımız tomografi ve mamografi cihazları ile ilgili bilgi aldık.‬ Yeni cihazlar ilerleyen günlerde halkımıza hizmet vermeye başlayacaktır.''dedi.

Haberimizden sonra çalışmalar başlatan Dilovası Belediye başkanı Hamza Şayir'e Dilovası sakinleri adına teşekkür ederiz..

41havadis.com neler yazmıştı? İşte o haberlerimiz..