30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile seçmen listeleri yarın itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkartılıyor. 23 Ocak Perşembe günü saat 17.00’de askıdan indirilecek bu listeler, itirazların ardından gerekli düzenlemelerin yapılmasıyla 7 Şubat Cuma günü kesinleştirilecek.

Kocaeli Valiliği de, seçim takvimine ilişkin yapılacak işlemlerle ilgili bir duyuru yayınladı.

Askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde  ismi bulunmayanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvuracak. Nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerin bu kişiler ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edecekler.

ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Oylarını öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde kullanmak isteyen seçmen niteliğine sahip öğrenciler, (Askeri öğrenciler hariç) öğrenim gördükleri okuldan o okulunun öğrencisi olduklarını ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurabilecekler.

NÜFUS’TA TATİL YOK

Askı sürecinde tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de; 23 Ocak tarihine kadar resmi tatil günlerinde ve hafta sonları (Cumartesi-Pazar) ilçe nüfus müdürlükleri vatandaşların taleplerini karşılamak üzere açık tutulacak.