Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Abbas Güçlü ile Genç Bakış’ın bu haftaki konuğu Yazar Ahmet Ümit oldu. Kitapları ve kitaplarındaki karakterler hakkında bilgi veren Ahmet Ümit, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Ahmet Ümit, ‘’Hepimizin içinde katil var ama önemli olan iyiliğin ağır basmasıdır. Son kitabım olan 'Beyoğlu'nun En Güzel Abisi'nde Mistik kültürü anlamaya çalıştım. Benim meselem sadece katilin kim olduğu değil. Önemli olan katilin neden cinayet işlediği, o noktaya gelirken yaşanan detaylar’’dedi.


1970'lerden günümüze kadar geçen süreci ile 90'lı yılların faili meçhul cinayetlerini de yazmak istediğini belirten Yazar Ahmet Ümit, ‘’Yazar olmasaydım kesinlikle politikanın içinde olurdum. Bu ülke sert bir ülke. Çocuklarına hep sert oldu ama siz bunu değiştirebilirsiniz’’ şeklinde konuştu.


Konukların romanlarınızı nasıl kaleme alıyorsunuz? Sorusunun üzerine Ahmet Ümit ‘’ Aslında yazmaya başlarken tam olarak bir karakterden başlamıyorum. Önce bir düşünce veya bir duygu, gördüğüm bir şey ya da bir şehir beni etkiliyor. Ondan sonra ben kendim kurgumu yapmaya başlıyorum. O kurgu esnasında karakterler ortaya çıkıyor’’dedi.


Programa öğrencilerin ilgisi yoğun olurken Yazar Ümit, programın son kısmında kendi yazdığı şiirleri seslendirdi. Program sonrasında Ahmet Ümit ve Abbas Güçlü ile öğrenciler fotoğraf çektirdi.