Gebze’de kurulu bulunan Entosav firmasının sahiplerinden olan AKP Darıca Belediye başkan aday adayı Gencay Yıldıztekin ve kardeşleri Olcay ve Tuncay Yıldıztekin ile TÜBİTAK çalışanları ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla yargılanıyorlar. Yargılanan aday adayı Gencay Yıldıztekin, 2011 genel seçimlerinde de AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.
 
 
İHALEYİ KAZANDI AMA...
Geçtiğimiz yıllarda Gebze'de kurulu bulunan TÜBİTAK'ın bahçe onarım işlerini yapan Entosav firması bu işi istenildiği gibi teslim etti ve parasını aldı. firma, TÜBİTAK'tan alınan iş bitirme belgesiyle de Belde A.Ş.'ye bağlı park ve bahçelerin bakım onarım ihalesini kazandı. Ancak bu iş daha sonra ‘ihaleye fesat karıştırıldığı’ iddiasıyla mahkemelik oldu. 
 
 
ŞÜPHELENDİLER
Büyükşehir Belediyesi'nin evraklarında inceleme yapan Sayıştay denetçileri bu ihaledeki Entosav firmasına ait TÜBİTAK’tan alınan iş bitirme belgesinde ‘yapım işi’ ibaresinin yazılı olduğunu, bakım-onarım ihalesi içinse ‘hizmet işi bitirme’ belgesi alınması gerektiğini belirledi. Sayıştay denetçileri, TÜBİTAK’tan alınan ‘yapım işi’ belgesinin Belde A.Ş. ihalesini kazanmak için düzenlendiğini ileri sürdü.
 
 
8 KİŞİ HAKKINDA DAVA
Yaşanan gelişmeler üzerine Entosav yetkilileri belgenin TÜBİTAK yetkilileri tarafından yanlış yazıldığını söyleyerek, belgede düzeltmeyi yaptırdı. Ancak denetçilerin raporu doğrultusunda dava açılmasına karar verildi. Dava kapsamında Gencay Yıldıztekin, kardeşleri Olcay ve Tuncay Yıldıztekin ile TÜBİTAK görevlileri Abdullah P., Ayla Ç., Funda K., Enis T. ve Fehmi B. hakkında dava açıldı.
 
 
DOSYA BİLİRKİŞİDE 
Davanın görülmesine Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davaya tutuksuz yargılanan Olcay Yıldıztekin ile birlikte avukatları katıldı. Mahkemede dosyanın bilirkişi incelemesi için Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği ve dosyanın halen gelmediği ifade edildi. Avukatlar, dosyanın gelmesini beklemeyi teklif etti.
 
 
KAMU ZARARI YOK
Mahkemeye henüz gelmeyen bilirkişi incelemesinin UYAP üzerinden gönderildiği de ifade edildi. UYAP üzerindeki bilirkişi raporuna göre dosya kapsamında kamunun herhangi bir zararının olmadığı kanaatine varıldığı ifade edildi. Mahkeme, bilirkişi raporunun mahkemeye gelmesi ve incelenmesi için duruşmayı 6 Şubat tarihine erteledi.