Gebze kamuoyunun yakından tanıdığı, Entosav Firmasının yönetim kurulu başkanı Gencay Yıldıztekin, daha önce Darıca’dan AK Parti'den belediye başkan aday adayı olmuş, aday gösterilmeyince çalışmalarına ara vermeden 2011 milletvekilliği için kolları sıvamış ve Milletvekili aday adayı olarak sahada çalışmalarını sürdürmüştü.

''ADAY GÖSTERİLMEYİNCE SİYASETİ BIRAKTIM DEMİŞTİ!''

2014 Mart yerel seçimleri için tekrar Darıca için sahaya inen Yıldıztekin, aday gösterilmeyince Facebook hesabından ‘’ siyasete son noktayı koymaya hazırlandığım bu günlerde destek veren ve dularını esirgemeyen tüm dostlara teşekkürler’’ yazarak siyaseti noktaladığını paylaşmıştı.

Gebze’de kurulu bulunan Entosav firmasının sahiplerinden olan AK Parti Darıca Belediye başkan aday adayı Gencay Yıldıztekin ile TÜBİTAK çalışanları ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla 2014 yılında yargılanmıştı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı, Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu bulunan ve Entosav şirketiyle AK Parti’li belediyelerden aldığı ihalelerle tanınan Gencay Yıldıztekin’in geçtiğimiz yıl İYİ Parti’ye transfer olmasının ardından Darıca ilçe başkanı oldu.

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, Darıca İlçe Başkanlığı’na İl Başkan Yardımcısı Gencay Yıldıztekin’in atandığını duyurdu. Kılıç tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: “İl Başkanımız Sn. Nusret Acur ve il yönetim kurulu üyelerimizin katılımıyla Darıca ilçe binamızda gerçekleşen toplantımızda Parti tüzüğümüzün 26. Maddesine uygun olarak İl Başkan Yardımcımız Sn.Gencay Yıldıztekin, Darıca İlçe Başkanlığı görevine atanmıştır. Tüm emekleri ve kıymetli katkılarından ötürü eski Darıca İlçe Başkanımız Sn. Güven Altay’a teşekkür ediyor, göreve gelen Darıca İlçe Başkanımız Sn. Gencay Yıldıztekin’e çalışmalarında başarılar diliyoruz. Kocaeli’mizin ve Türkiye’nin daha İYİ olması için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”