Türkiye ve Kocaeli siyaseti giderek kızışmaya devam ediyor. Rekabetin zirveye çıktığı siyasi arenada büyük çekişme başladı. Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) üye sayıları giderek artıyor. Her geçen üye sayısını parti, büyümeye devam ediyor. Ağustos ayında 42 bin 398 üyeye sahip olan DEVA Partisi ise 12 bin 20 yeni üyeyle, 50 bin barajını aştı ve toplam 58 bin 418 üyeye ulaştı. Kocaeli İl Teşkilatı da üye seferberliğine omuza veriyor.

TENCERE BU HÜKÜMETİ GÖTÜRECEK
Temmuz 2020’de il başkanlığına atanan Adem Koç, bir buçuk yıldan beri Kocaeli genelindeki teşkilatlanmasını sürdürüyor. Bütün ilçelerde teşkilatını kuran, il binasını hizmete açan Adem Koç ve yönetim kurulu, yeni dönemde üye seferberliği başlattı. Nitelikli üye kaydederek büyümeyi hedefleyen partinin il başkanı Adem Koç, “Türkiye’de iktidar olacağız, tencere bu hükümeti götürecek” dedi. Yereldeki hedeflerinin ise tartışmasız bir şekilde Kocaeli olduğunu söyleyerek devam etti.



KOCAELİ SİYASETİNDEKİ POLEMİKLERİ BİTİRECEĞİZ
Kocaeli siyasetinde İzmit-Büyükşehir polemiği yaşandığını söyleyen Adem Koç, “Deva Partisi olarak bu polemiklerin hepsini bitireceğiz. Çünkü hem İzmit, hem de Kocaeli’yi alarak belediyelerde ahengi ve uyumu sağlayacağız. Genel seçimlerde ve yerel seçimlerde herkes DEVA’yı konuşacak. Partimize çok büyük ilgi var. Her kesimden, her görüşten insana kapımız açık. Ekonomi hiç olmadığı kadar gündemde! Ekonomiyi düzeltecek tek kişi liderimiz Ali Babacan. Milletimiz de bunu görüyor. Biz de Kocaeli il teşkilatı olarak Ankara’ya daha güçlü rüzgarlar estireceğiz. İktidar yürüyüşü Türkiye’de başladı, Kocaeli’de de başladı. Bu yürüyüş hem genelde, hem yerelde iktidarı değiştirecek. Değişim başladı” dedi.

DEVA PARTİSİ KOCAELİ: MİLLETİN 100 DOLARI NEREDE?
Deva Partisi Kocaeli İl Teşkilatı da partinin kapısına “100 dolarım nerede” afişi astı. 100 doların 2009 yılında, Ali Babacan’ın ekonomiden sorumlu devlet bakanı olduğu dönemde 123 dolar ettiği, bugünse sadece 23 dolar ettiği vurgulandı. Milletin 100 dolarının buharlaştırıldığını söyleyen İl Başkanı Adem Koç, “Hepimizin cebinden 100 dolar alındı. Bu dolarlar nerede” diye sordu.