Her ay kadınların hormonal olarak regl görmesi yani adet kanaması fizyolojik olarak doğal bir durum olarak karşılanmaktadır. Kimi kadınların bu dönemleri ağrısız ve sancısız geçse de kimilerininki oldukça ağrılı geçer. Hormonal olarak bilinen bu durumun tek sebebi sadece bu değildir. Bazen rahim, yumurtalık, genital bölge problemleri bu durumu etkilerken bazen de tek sebebi stres ve mevsimsel geçişler olabilmektedir. Adet (Regl) sancısı kanamadan önce başlayıp kanamanın yoğun olduğu zamanlarda da fazlaca hissedilebilir. Karın ve rahim bölgesinde kramp ve ağrı şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bu ağrıyı çeken kadınlar konu ile ilgili araştırmalar yapıyorlar ve bu duruma çözüm arıyorlar. Her ay bu ağrıyı yaşayan kadınların korkulu rüyası haline gelen adet sancısını en hızlı ne geçirir? Adet ağrısına ne iyi gelir? İşte bitkisel ve doğal yöntemler!

Her ay kadınların yaşadığı adet sancısı bazılarında ağrılı bazılarında ise normal seyrederek devam eder. Özellikle sancı çeken kadınlar bu acıyı her ay yaşamamak adına çözümler aramakta. Arama motorlarında bu konuda araştırma yapanların sayısı giderek artıyor. Karın ve rahim bölgesinde kramp şeklinde görülen adet ağrısı kadınların günlük rutin işlerini de etkilemektedir. Bunlarla birlikte mide bulantısı, kusma, ,ishal, bel ağrısı gibi durumlar da kendini göstermektedir. Bu durumların etkisini azaltmak amacı ile haberimizin devamından adet ağrısı ile ilgili bitkisel tedavi yöntemi ve konu ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Peki, adet ağrısı nasıl geçer? Adet ağrısına ne iyi gelir? İşte tüm bu soruların yanıtı!

REGL AĞRISINA NE İYİ GELİR?
Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler;

Süt ve süt ürünleri
Balık, pekmez, fındık, fıstık, ceviz gibi yağlı tohumlar
Yeşil yapraklı sebzeler, rezene çayı
Zerdeçal, muz, papatya çayı, maydanoz
ADET AĞRISI NASIL GEÇER?
Adet sancıları kimi zaman kanamadan önce kimi zaman ise kanama ile birlikte devam eden süreçte görülür. Bu durumda kadınlar ağrılarının azalması adına çeşitli çareler aramaktadırlar. Bunlardan bir tanesi de adet öncesi ağrıların tedavisi ile ilgili yöntemlerdir. Adetten önce vücut gergin ve kişi psikolojik olarak kendini rahatsız hissedebilir. Bu durumda regl ağrısına iyi gelen yiyecekler ve içecekler tüketilmeli, karın ve rahim bölgesi sıcak tutulmalı, soğuktan korunmalı ve dinlenilmelidir. Ağrının azalması ya da ağrı oluşmadan önce her kadın kendine göre kişisel önlemler almalı ve sancının şiddeti azaltılmalıdır.

 

Adet sancısına en iyi gelen yöntemlerden bir tanesi de; ılık suya bir çay kaşığı tarçın ve bal karışımı yapıp içmektir. Kişilerin ağrısını en iyi şekilde çözebilecek bitkisel ve doğal bir yöntemdir.

 

ADET SANCISINA NE İYİ GELİR?
Adet sancısını gidermek için doktorun önerdiği çeşitli ilaçlar vardır. Bunların dışında bitkisel ve doğal yoldan yapılan tedaviler de iyi gelecektir. Örneğin; hafif ve sağlıklı beslenme, bitki çayları, dinlenme ve vücudu sıcak tutma gibi.

ADET AĞRISINI KESEN AĞRI KESİCİLER
Her kadının kendine göre bir ağrı eşiği bulunur. Bu durumda da tedavi yine kişiye göre yapılmalıdır. En doğru yöntem budur. Adet ağrısını kesen ağrı kesiciler aratması yine doktorun kişiye göre özel olarak verdiği ilaçlar olarak bilinir. Şu ya da bu ilaç şeklinde isim vermek doğru ve sağlıklı bir durum olmaz


REGL AĞRISINA İYİ GELEN ÇAYLAR
Zencefilli Çay
Hayıt Çayı
Papatya Çayı
Nane Çayı
ADET AĞRISINA İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ
Adet sancısına iyi gelen İbrahim Saraçoğlu kürü; Civanperçemi Kürüdür.

Malzemeler;

1 bardak su

2-3 gram civanperçemi

Hazırlanışı;

Su kaynatılır ve civanperçemi eklenir. 3 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Tencerenin kapalı kapalı olmalıdır. Kür soğuduktan sonra tüketilmelidir.

Adet döneminin başlamasına birkaç gün kala bu kür hazırlanarak sabah akşam 1 bardak tüketilmeli ve taze hazırlanmalıdır.