Gebze eski Belediye Başkanı Adnan Köşker’e karşı sert muhalefeti ve Köşker’in yakın çalışma ekibiyle beraber FETÖ’cüleri merceğe alarak kamuoyuna deşifre etmesiyle tanınan Gebze'nin tecrübeli gazetecilerden dönemin Çağdaş Gebze isimli gazetenin sahibi olan Adnan Üner, sosyal medya hesabından paylaşımıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Üner paylaşımında “7 sene olmuş bu Köşkerin Aslanlarını paylaştığım. Siz çok unutkansınız. Bu Aslanlar geziyor iş adamı ve emlakçı kisvesi altında. Unutmayalım.”

Gazeteci Adnan Üner'in bahsettiği Mustafa Yakın ve Murat Dağdeviren kimdir?

Adnan Üner’in paylaşımlarında ismi geçen Mustafa Yakın, FETÖ'nün hain darbe girişiminden önce Gebze Belediyesinin iştiraki Marmara Uzmanlar adlı şirket ile eski Belediye Başkanı Adnan Köşker’in sahibi olduğu Köşkerler Çelik adlı şirketinin mali müşavirliğini yapan isim.

Mustafa Yakın, terör örgütü FETÖ’nün “Bank Asya’ya para yatırın” bildirileri sonrası, “Safımız belli olsun. Gün Bank Asya’ya sahip çıkma günü” diye paylaşımlarda bulunan ve hain darbe girişimi sonrası tutuklananlardan arasında yer aldı. 

Muhabirken Gebze Belediye Başkanlığı için aday olan Adnan Köşker'in basın danışmalığını üstlenmesiyle Köşker'in yakın ekibinde yer alan Murat Dağdeviren,  gazete kurup belediyenin bir takım reklam, promosyon işlerini yaparak büyüyen biri.

Dağdeviren, 15 Temmuz’dan sonra tutuklandı ve örgüt üyeliğinden 7.5 yıl ceza aldı.