Yapılan ziyaretten memnuniyetlerini dile getiren Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın ve yönetim kurulu üyeleri teşekkürlerini iletti.
 
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın; 
Demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde de ciddi mesafeler kat edildiğini ifade etti.
 
 İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydın; ‘’Özellikle son yıllarda Sayın Başbakanımız ve değerli eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin büyük çabalarıyla Kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın eğitimi için çok ciddi çalışmalar yürütülmüş, Kadınlarımızın iş hayatına katılımını arttırmak amaçlı birçok teşvik uygulaması ve pozitif ayrımcılık hayata geçirilmiştir. Kadına yönelik şiddetin önlemesi için cezai müeyyideler arttırılırken, çok önemli koruma tedbirleri hayata geçirilmiştir. Yine Kadınlarımız siyasette ve yönetim kadrolarında her geçen gün daha yüksek oranda temsil edilme olanağına kavuşmaktadır. Bu gelişmelerle beraber Kadınlarımızın bu alanlarda geldiği nokta, şu an itibariyle arzulanan seviye değildir. Bu alanda kat edilmesi gereken daha çok yolumuz bulunmaktadır. Fakat sevindirici olan nokta şudur ki kız çocuklarımızdan her yaştaki kadınlarımıza kadar ayrımcılık, dışlama, şiddet ve tüm hak ihlalleri karşısında, ülkemizde güçlü bir kamuoyu oluşmuştur. Bu zihniyet değişimiyle paralel olarak kadınlarımızın yasalarla elde edilen haklarını hayata geçirebildiğimiz takdirde kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümünde kısa sürede büyük mesafeler kat edilecektir. Türkiye'de kadın hakları konusunda çalışan ve katkıda bulunan herkese takdir ve teşekkürlerimi ifade etmek isterim.8 Mart Dünya Kadınlar gününün daha adil ve cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği bir dünya için vesile olması dileğiyle tüm kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."dedi.
 
 Ayrıca Kocaeli’de İl Kadın Kollarının da katılımıyla düzenlenecek olan 8 Mart Cumartesi günü Dünya Kadınlar günü etkinliğinin duyurusunu yapan Vasfiye Aydın; Gebze’deki kadınlar olarakta katılım sağlayacağımız program; Cumartesi günü saat 13:00’te  Merkez Bankası önünden başlayacak olan yürüyüş Sabri Yalım Parkında sona erecektir.Yürüyüş sonrasında Antikkapı'da kadınlara özel ikramlı Türk Sanat müziği konseri gerçekleştirilecektir’’diyerek tüm kadınları programa davet etti.