Adayların açıklanmasına 15 gün var

 
AK Parti İl Yönetim Kurulu toplantısından önce İl Başkanı Mahmut Civelek, teşkilat çalışmaları ve kent gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediye başkanının açıklandığını ancak ilçe belediyelerinin hala genel merkez tarafından değerlendirmeye alınmadığını belirten Civelek, değerlendirme ile açıklamanın 15 günü bulabileceğini kaydetti. Belediye meclis üyeliklerinde hiç aday adayı olmayanlar arasında da birilerinin aday gösterilebileceğini söyleyen Civelek, “Meclis üyelikleri aday belirlendikten sonra meclis adayları da belli olacak” dedi.

 

SİYASETİN HAVASI ISINIYOR

Siyasetin havasının giderek arttığını ifade eden İl Başkanı Mahmut Civelek, bu hafta ise 4 ilçenin ilçe danışma meclisi toplantısının yapılacağını kaydetti. Her ay bu kadar düzenli danışma toplantısı yapmalarının başka partiye nasip olmadığını ifade eden Civelek, “Bizim partimizde seçim çalışması yapılmaz, her gün seçim varmış gibi çalışıyoruz. Muhalefettin tek yaptığı bizim partimizi ve belediye başkanlarımızı eleştirmektir. Hala politikanın güzel yüzünü görmediler, sadece kirli yüzünü yansıtıyorlar.

 

RAKİBİMİZ YOK

Muhalefetin pire için yoran yaktığını söyleyen Civelek, “Bunlar milleti her şeyden habersiz sanıyorlar. 10 yıldır pozitif, bize rakip olacak bir muhalefet yok. Keşke bizim karşımızda da yapıcı bir muhalefet olsaydı. Biz rakiplerimizi hiç gazeteler üzerinden kötülemedik. Sadece yaptıklarımızı anlattık. Bu yüzden halkın umuduyuz. Hedefimiz 13’te 13’tür. Sadece 13 belediyeyi almak değil, oy oranlarını yükseltmemiz gerekiyor. Başbakanımız bu konuda bize talimat verdi. Partilerin hedefleri onları büyütür. Sadece bir belediye almak istemek partiyi büyütmez” dedi.

 

OYLARIMIZI YÜKSELTECEĞİZ

Partiyi karalayanların y avcılığı yaptığını savunan Civelek, “Bunlar bu kafayla daha uzun yıllar milletten sandıktan ders alırlar” dedi. Hizmetlerin ustası İbrahim Karaosmanoğlu’nun üçüncü kez başbakan tarafından açıklandığını söyleyen Civelek, “Kentte hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde oylarımızı yükselterek çıktık. Bu seçimlerde de “Çalışınca oluyor” sloganı ile sandıkta oylarımızı yükselteceğiz” dedi.

 

SPORA YAPILAN YATIRIM ORTADA

Kocaeli’de yapılan spora yapılan yardımları açıklayan Civelek, “Bugüne kadar 317 branşta 213 amatör spor kulübünün yararlanacağı yardımlar için Gebze ve İzmit’e dağıtım törenleri yapılacak. İzmit’e 14 Aralık’ta, Gebze de ise 22 Aralık’ta tören yapılacak. 213 takıma 20 ayrı branşta 110 kalem yer alıyor. 2004 yılından bu yana toplam 1855 kulübe 219 branşta, yaklaşık 9 milyon lira tutarında 405 bin 909 parça malzeme yardım yapıldı” dedi.

 

5 AYDA 9 BİN KİŞİ HİZMET ALDI

Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin SEKA’ya bağlanması ile ilgili eleştirilere yanıt veren Civelek, “Alikahya hastanesi bugüne kadar yüzde 50 dolulukla çalışıyordu. Bu bölgede herkesin sağlık hizmetine rahat ulaşması için bu düzenleme yapıldı. Şu anda açılan 7 branşta 5 ayda 9 bin 237 kişi tedavi için başvurdu. Dahiliye’ye 2 bin 601, Nöroloji 1100, Genel Cerrahi 781, KBB 2431, Ortopedi 1690, Üroloji’ye 670 kişi olmak üzere toplam 9 bin 273 kişi hizmet aldı .Bu doğru bir proje olduğunu gösteriyor” dedi.

 

SANCAKLI SİYASET BİLMİYOR

Saffet Sancaklı’nın AK Partilileri hırsızlık ve yolsuzlukla suçlaması, yapacağı 10 bin kişilik camii projelerine yanıt veren Civelek, “Deniz içine cami yapmanın dini ne kadar istismar ettiğini, siyasetti bilmediğini gösteriyor. Söylediği diğer çirkin şeyleri konuşmaya değer bulmuyorum. Cevap verirsem kendine değer vermiş olacağız. Bu kirli siyasetle halkın gönlüne gireceğini düşünmüyorum. Daha siyasetten anlamayan, futbolda mahir olan biri kalkıp da başkasını karalamasın. Karalama siyaseti ile bir yere gelemez. Denizin içine cami yapmanın bir ihtiyaç olup olmadığını, nasıl izinler gerektiğini dahi bilmiyor” dedi.

 

BİRAZ EDEPLİ OLUNMALI

Saffet Sancaklı’nın giydiği bu gömleğin kendisine 3 beden büyük geldiğini ifade eden Civelek, “Derdi belli, önümüzdeki dönem milletvekilliğine oynuyor. Yol, ulaşım, cami bahane. Ne zaman ulaşımı öğrenmişte çözüm buluyor. Bu memleket iki anahtarı, vaatleri çok gördü. Biz konuşurken Sayın Saffet Sancaklı diyoruz ama o bu kenttin Büyükşehir Belediye Başkanı’na, yaşı büyük olan birine ‘cebinden çıkarırım’ demek doğru. Biz hiç edebimizi bozmayız” dedi. s

 

GEÇ KALINDI

Karaağaç köylülerinin yaptığı 2/B arazileri ile ilgili eylemlerinin sorulması üzerine Civelek, “Bu yeni bir şey değil. Tepkilerine bir şey diyemeyiz. Orada benim de arazim olsa fiyatı yüksek çıksa benimde hoşuma gitmez. Rayiç bedellerinin yüksek olması yeni bir tartışma değil, aylar önce belirlenmişti. Bu saatten sonra yaşanan durumda bir değişiklik olabileceğini düşünmüyorum” dedi.

 

PARTİLİLERİMİZ VAR

Baş iskele Belediye başkanı ile ilgili hazırlanan dosyaların bir kısmının partiye oy verenlerin yer aldığını söyleyen Civelek, bazılarının ise hiç partili olmadığını kaydetti. Müfettiş raporlarının ve partinin yaptığı incelemelerde başkanın temiz çıktığını söyleyen Civelek, “Belediye başkanımız çok hizmet etti. Yapılanları çok doğru bulmuyoruz” dedi.

 

YENİ YÖNETİCİLER GELDİ

İl yönetiminden bugüne kadar çeşitli gerekçelerle 8 kişinin istifa ettiğini söyleyen Civelek, “Bunların yerine daha önce Nuri San ve Ayhan Dursun başladı. Serap Karakaş, Şükran Özdemir, daha önce görevlerine başlarken, bugün Kemal Yıldırım, Abdullah Gümüş, Mustafa Karakoç, Kutbettin Yalçınkaya il yönetimine geldi” dedi.