Haberler.com'un YouTube kanalına katılan AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'a, Ankara'da AK Parti'nin adayı kim olur sorusu yönetildi. Yaman, bu soruya "Ankara'yı yönetmeye talip birbirinden kıymetli aday adaylarımız var. Turgut Bey'in ismi var, il başkanımızın adı geçiyor, Mamak Belediye Başkanımız da aday adayı... Onun da ismi geçiyor" şeklinde cevap verdi.


Yerel seçimlere doğru geri sayım devam ederken, AK Parti'nin adayları da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Eskişehir gibi 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Bu gelişme sonrasında, beyanname ve tüm adayların açıklanacağı 15 Ocak tarihine odaklanıldı.


Haberler.com YouTube kanalında Melis Yaşar'ın konuğu olan Yaman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi muhtemel isimleri değerlendirdi. Yaman, "AK Parti dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biri. AK Parti, dünyanın en güçlü lideri tarafından yönetiliyor. Liderimizin söylediği her söz, dünyanın dikkatini çekiyor. Cumhurbaşkanımız ve üst kurul çalışmalarını yürütüyor. Ankara'da da çok değerli aday adaylarımız var. Turgut Bey'in ismi geçiyor, il başkanımızın adı anılıyor, Mamak Belediye Başkanımız da aday adayı olarak değerlendiriliyor. Birkaç arkadaşımızın da adı geçiyor" şeklinde cevapladı.
Milletvekili Yaman, açıklamasının devamında Turgut Altınok'u aday gösterilmesi muhtemel isimler arasında övdü. Yaman, "Turgut Bey, toplum tarafından tanınan ve bilinen bir belediye başkanı. Keçiören halkının yaşam standartlarını yükseltmiş bir isim. Türk siyasetinin güçlü profillerinden biri" ifadelerini kullandı.