Darıca'da  faaliyet gösteren batı yakası haber gazetesinin imtiyaz sahibi Bülent Kömürcü, Çayırova'da  AK Parti'nin oy kaybında Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'yii işaret etti.

Çayırova Belediyesi’nde Refik Tartar’ın adının karıştığı yolsuzluklar büyük yankı uyandırmış, Tartar belediye başkan yardımcılığı görevinden alınmıştı.

 

Ana muhalefet partisi CHP tarafından ortaya çıkarılan yolsuzlukların ardından ilçede siyaset yapan AK Parti’liler ve belediye yönetimi büyük sıkıntıya düşmüştü.

Tartar’ın görevden alınmasına sebep olan olayların büyük bölümü Şekerpınar’da gerçekleştirilmişti.

Çayırova’da pek çok arsa alım satım işine karışan Tartar, milyonluk arazilerde hak sahibi olmuştu.

Tartar’ın görevine son verildi ancak Çayırova Belediyesi arsalara olan ilgisinden vazgeçmedi.

İşte Bülent Kömürcü'nün O yazısı;

Görünen köy klavuz istemiyor ki...
Dün sosyal medya üzerinden başta Çayırova, Kandıra ve Başiskele ilçeleri ve Kocaeli genelinde AK Partide ki oy düşüklüğü sebebbiyle ilçelerde araştırma yapılmasını ve  araştırmanın öncelikle ismi geçen ilçelerden başlaması gerekliliğini yazdığım yazı neticesinde, sanırım birileri olayı farklı tarafa çekmeye çalıştı.

Kandıra ve Başiskele kamuoyuna hakim değilim, hiç bir şekilde yorum yapmam söz konusu bile olamaz.

Lakin Çayırova ile alakalı bir kaç kelam etmek isterim.

Daha çiçeği burnunda diyebileceğimiz AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Gür kucağında seçim buldu. Sanki yıllardır ilçe başkanlığı yapıyormuşçasına ev ev kapı kapı dolaştı. Neredeyse çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadı. İnsanların gönlünde beyefendi, saygılı kişiliği ile yer buldu. Bir çok yönetici kibir abidesi gibi dururken Ali Osman Gür saf anadolu çocuğu gibi mütevazi kişiliğini hiç kaybetmedi, dürüstlüğünden zerre ödün verdmedi.

Yine fısıltı gazetelerinden öğrendiğimiz ve duyduğumuz kadarı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öz eleştiri yapmadan her mağlubiyeti bir galibiyet sayması gibi, Çayırova'da bu mağlubiyeti kendisini galip gören ama mağlubiyetinin faturasını ise İlçe Başkanı Ali Osman Gür'e kesmek gibi bir niyet söz konusu imiş.

Şimdi TBMM'de yolsuzluk idaaları bölgemizde ki hangi belediye için yapıldı?

Özel kaleminden, başkan yardımcısına kadar idaaların içinde hangi belediye mensupları vardı?

Göreve geldiği ilk günden beri sürekli yer satışları içinde hangi belediye var?

Şimdi bu başlıkların ardından Çayırova'da ki oy kaybı'nı araştırırken kimseyi suçlamaya gerek var mı?

Bunlara rağmen sizlere soruyorum Çayırova'da suçlu aramaya gerek var mı?