AK Parti Derince Ekonomi işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Beyler Demir, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın başka hiçbir yerinde hiçbir ülkede hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldığını göremezsiniz. Çünkü oralarda ülkenin ve milletin felaketi üzerine ikbal hesabı yapan bir siyasi muhalefet anlayışı yoktur. Maalesef bu yıkıcı ve çapsız zihniyet, yaptığımız barajlardan yollara, hastanelerden enerji santrallerine kadar her konuda karşımıza çıkmaktadır. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi ve insanımızı bize karşı kışkırtmak için tamamı yalan, tamamı yanlış, tamamı çarpıtma olan söylemlerle gündem oluşturmaya çalışan bu zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz.

Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan kişi değildir. Esnaf, semtimizin, mahallemizin, sokağımızın ağabeyidir, ablasıdır, kardeşidir. Yapılanlar , yapılacaklar ve destekler ile biz ağabeylerimizin, ablalarımızın, kardeşlerimizin yanındayız. Siz neredesiniz? Siz bu işin sadece siyasetinde, bu siyasetin de kirli tarafındasınız. Çözüm olarak gösterdiğiniz genel başkanınızın cv si belli, referansları belli. Genel başkanınızın geçmişi zarar ziyan , referansları da dış güçler. Ekmek kuyruklarındaki , günlük ekmek tüketimleri gramlar ile sınırlanan Türkiye’den, küresel güç Türkiye’ye. Hasta adam Türkiye artık yok. Yeni kurulan dünyada çok daha güçlü ve etkili bir Türkiye gerçeği var. Siz bu gerçeği kabul edemiyorsunuz, canınız sıkılıyor. El açan Türkiye’den el veren Türkiye’ye ohhhh.

Bu zihniyete cevap vermek bizim için zul olmakla birlikte milletimize olan sorumluluğumuz gereği hakikatleri tekrar tekrar anlatmak mecburiyetindeyiz."”