Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile ilçe başkanı Osman Akbulut’un arasında sert rüzgarların estiği siyaset kulislerinde konuşulurken, Dilovası kulislerinden elde edilen bilgisine göre Belediye Başkanı Şayir’in ilçe teşkilatıylada uyum sağlayamadığı şeklinde yorumlanırken, Başkan Şayir ise bu duruma karşı ilçe başkanı Osman Akbulut'un değişmesi için sık sık kulis yaptığı.

Ak Parti Dilovası teşkilatı ise bu durumdan oldukça rahatsız ve bir türlü yakalanamayan uyumun Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in ani çıkışları ve teşkilatın fikirler ve önerilerine değer vermemesinden kaynaklı olduğunu konuşuyor.

İLK AKBULUT'U DEĞİŞTİRDİ!

Bilindiği üzere Şayir, göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraat ilçe başkanı Osman Akbulut’un kardeşi olan Ayhan Akbulut başta olmak üzere belediyedeki birçok müdürlükte değişimler yapmak olmuştu.

Hamza Şayir’in mevcut ilçe başkanı Osman Akbulut ile uyum sağlayamadığı için Osman Akbulut’a sıcak bakmıyor. Şayir ile Akbulut arasındaki bu durumdan memnun olan isim ise Dilovası Belediyesi eski başkanı Ali Toltar. Dilovası ilçe başkan adayı olmak için Ankara’da kulis yapan Ali Toltar’ın ilçe başkanlığına Hamza Şayir ne diyeceği ise bilinmiyor.