AK Parti Kocaeli’nde değişimin yaşandığı ilçelerden Dilovası’nda AK Parti mevcut Başkan Hamza Şayir’le yolları ayıran AK Parti, Dilovası Belediye Başkan Adayı olarak Ramazan Ömeroğlu’nun elini kaldırdı.

2024 Yerel seçimleri öncesinde aday adayı patlaması yaşanan AK Parti Dilovası’nda ilçe adaylarının belirlenmesi sonrasında AK Parti teşkilatına bir tepki BBP eski Dilovası İlçe Başkanı Atilla Bahçe’den geldi.

Ömeroğlu’nun aday gösterilmesi sonrası teşkilatın tutumu merak konusu oldu. AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatının aday gösterilen Ömeroğlu’na destek vermediği iddia ediliyordu. Cumhur İttifakı ortaklarından BBP’nin Dilovası eski İlçe Başkanı Atilla Bahçe, iddiaları destekler nitelikte bir paylaşım yaptı. Ömeroğlu’nun en kuvvetli aday olduğunu ifade eden Bahçe, ilçe teşkilatının Ömeroğlu’nu yalnız bıraktığını ifade etti.

Paylaşımda en çok dikkat çeken unsurlardan biri ise Başkan Adayı Ramazan Ömeroğlu’nun, Bahçe’nin paylaşımını beğenmesi oldu. “Hiç Fark ettiniz mi siz de?” sorusunu sorarak paylaşım yapan Bahçe şu ifadeleri kullandı; Dilovası Ak parti teşkilatı mensubu olan arkadaşlar? Mevcut seçilmiş Belediye Başkanı Adayı Sayın Ramazan Ömeroğlu’nu hiçbir şekilde herhangi bir paylaşımını paylaşmıyorlar neden? (Not; ilçe Başkanı, mevcut Belediye Başkanı ve birkaç kişi hariç ) ve bence bana göre en doğru Aday sayın Ramazan Ömeroğlu’dur ve Allah nasip ederse benim oyum sayın Ömeroğlu Başkana. Tam destek inşallah” ifadelerini kullandı.

 

DİLOVASI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI RAMAZAN ÖMEROĞLU KİMDİR?


1968 Ağrı Hamur’da doğdu. 1974 yılından bu yana Dilovası’nda ikamet ediyor. Lise mezunu. 1991 yılında iş hayatına atıldı. Sürlim İnşaat firmasının sahibi. 1997-1998 yılları arasında Refah Partisi Belde Gençlik Kolları Yöneticiliği, 1999 yılında Fazilet Partisi Belde Yönetim Kurulu Üyeliği, 1999-2002 yılları arasında Fazilet Partisi Belediye Meclis Üyeliği, 2000 yılında Saadet Partisi Kurucu Belde Başkanlığı, 2002 yılında AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Belde Başkan Yardımcılığı yaptı. 2002 yılından bu yana AKP Dilovası İlçe Teşkilatı'nın çeşitli kademelerinde görevler aldı. Tavşancıl’da ikamet ediyor. İyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve 5 çocuk babası.