Açıklanan takvime göre AK Parti’nin Dilovası ilçe kongresi 27 Eylül Pazar günü gerçekleşecek..

3 dönemdir AK Parti Dilovası ilçe başkanlığı görevini yürüten Osman Akbulut teşkilatı tarafından sevilen biri.. Fakat Akbulut'un, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir ile yıldızları bir türlü barışmamasından dolayı değişim sinyalleri Dilovası'nda siyaset kulislerini hareketlendirmeye başladı.

TOLTAR KİMİ DESTEKLİYOR?

AK Parti Kocaeli’nde ilçe kongreleri ile ilgili takvimi açıklaması sonrası Dilovası ilçe başkanlığı için bir önceki dönem belediye başkanı olan Ali Toltar’ın ismi kulislerde yer almaya devam ediyor. Ayrıca eski başkan Toltar aday gösterilmemesi halinde AK Parti Dilovası ilçe başkanlığında en iddialı isimlerden biri olan teşkilat başkanı Mahmut Kocabay'ı destekleyeği söylemleri siyaset kulislerini iyice ateşlemiş.

mahmut kocabay

MAHALLE BAŞKANLARI KOCABAY DİYOR

Teşkilat içerinde sevilen Mahmut Kocabay'a en büyük desteklerinden biride mahalle başkanlarından geldiği edinilen diğer bilgiler arasında yer aldı..

AKBULUT BİR DÖNEM DAHA DEVAM ETMELİ

AK Parti Dilovası teşkilatı ise, belediye başkanı Hamza Şayir'in teşkilata olan tutumundan dolayı kim gelirse gelsin beklenen uyumu kolay kolay sağlayamayacağı konusunda hem fikir olduğu öğrenildi. Dilovası teşkilatının önemli bir kısmı ise AK Parti Dilovası ilçe başkanlığında Osman Akbulut'un bir dönem daha devam etmesi gerektiğini Mahmut Kocabay'ın çıkışının doğal hakkı olduğunu ama Genel Merkez kararını açıklamadan alınan kararı doğru bulmadıklarını düşünüyorlar..

Dilovası AK Parti’de yaşanan bu gelişmelerde il yönetimi tarafından da bilindiği ama herhangi bir şey yapılmadığı gibi sadece seyredildiği konuşuluyor. Bakalım AK Parti Dilovası’nda ilçe başkanlığında nasıl bir yol izleyecek?