AK Parti'nin Dilovası Belediyesi meclis üyesi listesinde 25 isim arasında CHP'li İnci Aydemir'in AK Parti listesinde sekizinci sırada yer aldığı listeye tepkiler dinmiyor.

Soyadı güçlü birçok kritik AK Partili isimlerin liste dışında kaldığı meclis üyesi listesinde tepkilere neden olan bir diğer isim ise AK Parti Dilovası'nda ''Kürt” kelimesinden rahatsız olduğu için memleketinin isminin değişmesini isteyen AK Parti Dilovası Belediyesi ikinci sıra meclis üyesi adayı Fatih Meral.

Meral, Dilovası ilçesinde çoğunluğu Kürtlerden oluşan vatandaşlardan oy alarak Dilovası'nda seçimi nasıl kazanabileceği şimdiden merak ile bekleniliyor.

''KÜRT'' KELİMESİNDE RAHATSIZ OLAN MERAL İKİNCİ SIRADA

Gümüşhane’nin “Kürtün” adlı ilçesinin ismi zamanında, AK Parti Dilovası ilçe yöneticisi olan Fatih Meral'i rahatsızlık etmiş ve sosyal medya hesabında Fatih Meral yaptığı paylaşımda şu sözlere yer vermişti.

“İsim kesinlikle değişmeli, çok geç kalınmış bir PROBLEM. Bu özellikle gurbette yaşayan vatandaşlarımız için “Kürtünlüyüm” dediğin zaman karşı tarafın aklına hemen bunlar Kürt ismi geliyor. Belediye güzel bir anket çalışmasından sonra değişmeli. Örnek: Ulukent, Köprübaşı, Yaylakent, Gölbaşı, Suşehri gibi isimler olabilir” dedi. Fatih Meral’in bu paylaşımı Dilovası’nda yaşayan Kürt vatandaşları tarafından tepkiye yol açmış ve Dilovası'nda gelen tepkiler sonrası o paylaşımı daha sonra sayfasından kaldırmak zorunda kalmıştı.