16 Ekim’de yapılması planlanan, ancak aynı gün Bursa mitinginde olası bir gecikme nedeniyle bugüne ertelenen mitinge AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katıldı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Kocaeli hiçbir zaman bizim yüzümüzü kara çıkarmadı diyerek konuşmasına başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Demokrasiye sahip çıkmak için yeni bir yürüyüşe çıkıyoruz. Kocaeli meydanı konuşuyor. Bizim konuşmamıza gerek kalmadan. Gebze Fatih Sultan Mehmet’in yadigarıdır. 1 Kasım’ın neticesini Kocaeli şu an söylüyor. Sizler ömür boyu sürecek bir davanın aşkını temsil ediyorsunuz. Son nefese kadar sizler için çalışacağız. Ak Parti var oldukça bu Ülke teröre boyun eğmeyecektir. İstikametimizi kaybetmeyeceğiz. Biz  Ülkemize, Kocaeli’ye, Gebze’ye sevdalıyız.

AK PARTİ’Yİ YIPRATMAYA ÇALIŞTILAR
Davutoğlu, "Dün Anamur’dan Girne’ye Sayın Cumhurbaşkanımızla gönül bağı kurduk. Güçlü Türkiye işlerine gelmiyor. Eskiden At koşturdukları coğrafyada, şimdi ülkenin çıkmış haksızsınız demesini kaldıramıyorlar. AK Parti’yi Gezi parkı, paralel çete ile indirmeyi denediler. Zor zamanlarda teröristle mücadele edenlerin yanında olmak gerekmez mi? Muhalefet Ak Parti’yi yıpratmanın hesabını yapıyorlar.
 
KILIÇDAROĞLU’NUN ESERİ YOK
Davutoğlu, "7 Haziran’dan bu yana gerçek yüzleri ortaya çıktı. Millet bizi açık ara birinci yaptı. CHP bizden kaçırmaya çalıştı. Her zaman hükümet görevinden kaçtılar. Sayın Kılıçdaroğlu’nu görüyorsunuz hiçbir eseri yok. Tüm bunlara rağmen medeni şekilde koalisyon görüşmelerini yürüttük. Sırf Ak Parti hükümette olmasın diye Sayın Bahçeli’yi başbakan yapmaya kalktılar. Aylardır her şeye hayır diyor. Ayrı ayrı teklif götürdük hayır dedi. MHP tabanı sorumluluk almaya kalktı, her şeye hayır dedi.

ŞOV YAPMAYA GELMİYOR
Davutoğlu, “ Her meydan güzeldir ama gümbür gümbür inleyen Gebze Meydanı bir başka güzel. Sayın Bahçeli neden ekran önünde çantayı açtı da bizimle görüştüğünde çantayı açmadı. Bu işler ekran önünde şov yapmaya gelmez. Mesele memleket meselesi. Anayasa göreve çağırdı, hepsi kaçacak delik aradılar. Böyle gamsız siyaset, böyle sorumluluktan kaçan siyasetçi olur mu? Neden siyaset yapıyorsunuz. Bu kadar insandan neden oy isteyip meşgul ediyorsunuz.

MUHALEFET KOCAELİ'DEN DERS ALACAK
Muhalefet Kocaeli'den Gebze'den ders alacak. Sırf AK Parti hükümeti olması diye Bahçeli'ye Başbakanlık sundular. Milletin vermediği başbakanlığı onlar sunabilir mi? Zaten Sayın Bahçeli aylardır her şeye hayır dedi. Sayın Bahçeli işte sıra millette. Kocaeli'ye her geldiğimde sizden heyecan alıyorum. Nasıl Sayın Bahçeli 7 Haziran'dan sonra gelen her teklife hayır dediyse 1 Kasım'da da bu millet onlara hayır diyecek. O çantayı sizinle tüm iyi niyetimzle geldiğimizde açacaktınız. Bakalım 1 Kasım'da o çanatadan neler çıkacak. O zaman ilk gğnkü aşkla Haydibismillah diyoruz. Meseleleri çözmek için ne yapmak lazım "Tek başına iktidar lazım." Böyle gamsız muhalefet ve siyaset olur mu? Siz hükümette yer almaktan kaçacaksınız, iktidar olacakmış gibi yapıp o iktidar önünüze gelince niçin kaçtınız. İnşaallah bu millet 1 Kasım'da AK Parti tek başına diyecek. Bu millet AK Genç'lerden, AK Kadın'lardan ders alacaklar. Bizi katil diye yaftalayn bu muhalefet müsvettelerinden millete hayır gelir mi? Onları niyeti Türkiye'de kargaşa varmış gibi gösterip hükümete yüklenmek. Kararlı olun.

117 üniversite açtık. Şubat ayında da atama yapacağız inşallah şimdiden hayırlı olsun. 18 km bölünmüş yol yaptık.  Maşallah Kocaelililer siz hiç yorulmaz mısınız? Şimdi bakın başka bir vizyon başka bir teknoloji TÜRKSAT-4B uydusunu uzaya fırlattık. Şimdi de cep telefonlarınızı görmek istiyorum. İşte bu cep telefonlarıyla çok daha ucuza konuşacaksınız. Bu yeni Türkiye'nin ışıklarıdır. TÜRKSAT-6'yı da Türk mühendisleri yapacak. Sizlerle birlikte yapacağımız çok işimiz var. Yeni projeleri de destekleyeceğiz. Deyinki Ahmet Hoca projemiz var biz de size devlet desteği olarak 50 bin lira vereceğiz. 

"METRO GETİRECEĞİZ"
Kocaeli'nin adı teknoloji olacak. Buradan dünya markaları çıkarıp adınız dünyaya duyurmanızı istiyoruz. Bilişim Vadisi doğrudan 50 bin kardeşimize istihdam alanı sunacak. Yerli otomobil yakında yollara çıkmış olacak.  Milli lokotmotifimizi de Kocaeli'de yapacağız. Temelleri atıldı. Artık kendi denizaltısını yapan bir millet var. Kocaeli'yi kalkındırmak için her zaman çalışacağız. Körfez'i yüzülebileb bir deniz haline getirdik. Körfez Köprüsü ile Kocaeli'de Gebze'de durmayan olmaz. Hızlı tranden memnun musunuz? Köseköy'e lojistik tesis yapacağız. Pazartesi günü yarın tramvayın da temelini atıyoruz. Artık buralarda ulaşım kalmayacak. Kocaeli ,Körfez ve Kartepe'yi bağlayan bir metro getireceğiz.

AK Parti ile daha büyük hedeflere var mısınız? Bir olmaya var mıyız? AK Parti ile bir kere daha kader briliği yapmaya var mısını? İlk günkü aşkla Haydibismillah demeye var mısınız? Mesele memleket meselesi. Allah yolumuzu açık eylesin. 1 Kasım demokrasi şöleni şimdiden hayırlı olsun.


CEYHAN: BU MEYDAN 1 KASIMI MÜJDELİYOR

İlk olarak İl Başkanı Şemsettin Ceyhan kürsüye geldi.

Ceyhan, " Allah razı olsun. Bu meydan 1 Kasım’ı müjdeliyor. Bu meydan ülkesinin geleceğine sahip çıkıyor. Bu meydan tek başına iktidar diyor. Seçmenimiz 7 haziran da bizlere ne anlattıysa başbakanımıza götürdük. Bu beyannamede, çiftçiler, taşeron işçiler, herkes var. Yenilendik. Mesajı almamak için gayret edenler var. Şehit cenazelerinde göremediklerimizi terörist cenazelerinde gördüklerimizi, bu meydan en güzel cevabı verecektir. 7 Haziran sonunda oluşan siyasi boşlukta şer odakları harekete geçti. Bütün güvenlik güçlerimize Allah rahmet eylesin. Teröre karşı bir ve beraber olmaya varmışınız." dedi.

Karaosmanoğlu: Önümüzdeki lokomotif güçlü

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu;"Tek başına iktidar olduğumuz için en güzel hizmetleri yapıyoruz. Önümüzdeki lokomotif güçlü. Yerel ve genel iktidar birleşince her şeyin en güzelini yapacağız. Son zamanlarda haçlı zihniyetini canlandırıyorlar. Çanakkale’de 250 bin dedemiz Şheit oldu. Bizlere bu Vatanı emanet etiler. Biz çalışacağız, birlik ve bütünlük içinde. Beraber bu ülkeyi ileriye götüreceğiz. Söz dinleyen değil, söz söyleyen ülke olacağız. Hepinizi çok seviyorum’’ dedi.

AK Parti'ye sahip çıktınız

Fikri Işık, "Kocaeli seçimlerde 13-0 yaptı. 7 Haziran seçimlerinde diğer Partilerin toplamı kadar oy aldık. Bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan yasaklı olduğu dönemlerde sahip çıktınız, Partimize kapatma davaları açıldığında Ak Parti'ye sahip çıktınız. Gezi olaylarında ve Paralel ihanet şebekesinin yaptıkları karşısında sahip çıktınız. Çatlasalarda patlasalarda yerli arabayı yapacağız"

İŞTE MİTİNG ALANINDAN İLK NOTLAR:


Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli İl Teşkilatı’nın düzenlediği, 16 Ekim Cuma günü yapılması gereken ‘Teröre karşı birlik, dirlik ve kardeşlik” adını taşıyan mitingi, ertelenmişti. Miting dün yapıldı ve AK Parti, tamamen dolduracaklarını iddia ettikleri 80 bin kişilik Gebze Kent Meydanı'nı doldurdu. 
Gebze Cumhuriyet Meydanında düzenlenen miting için Kocaeli’nin çeşitli ilçelerinden toplam 1950 araç kaldırıldı. Gebze bölgesindeki ilçelerden de sürekli ring seferi yapıldı. Mitinge katılan vatandaşlara 80 bin adet Türk Bayrağı ve Parti Bayrağı, aynı sayıda pet şişe su dağıtıldı. 
Gebze çevresindeki tüm yollarda, Otoyol, D-100 karayolu ve bağlantı yollarında miting nedeniyle çok geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Neredeyse adım başı polis bulunuyordu. Miting alanına gelenler, üzerleri tek tek aranarak alana alındı. 

Mitingin saat 17.00’de başlayacağı açıklanmıştı. AK Parti İl ve İlçe Gençlik Kolları mitingin başlamasına 2 saat kala tezahüratlara başladı. Açılan pankartlarda ağırlıklı olarak “İlk günkü aşkla haydi bismillah”, “Teröre karşı birlik, dirlik ve kardeşlik için”, “AK Gençlik yerinde”, “Millet eğilmez, Türkiye yenilmez” ibareleri yer alıyordu. 

16 AMBULANS VE BİR REVİR 
Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda miting için sağlık önlemleri de üst seviyedeyde. 16 ambulans hazır bekletilirken, Çoban Mustafapaşa Camii önünde seyyar çadır revir kuruldu. 90 sağlık personeli hazır bekledi. Saat 15.30 sıralarında alana gelen Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, alanı dolaştı, incelemeler yaptı. Miting alanında kadınlar için ayrı bir yer ayrıldığı gözlenirken, pek çok partili alana eşi ve çocuklarıyla gelmişti. 
AK Parti’nin Gebze Mitingi, planlandığı gibi yüksek katılımla, olaysız biçimde başladı. Öğle saatlerinde Almanya Başbakanı Angela Merkel’i İstanbul Dolmabahçe Sarayındaki Başbakanlık Ofisinde ağırlayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Gebze’ye geçerek mitinge katıldı, partililere ve vatandaşlara hitap etti. Başbakan Davutoğlu, mitinge katılımın yüksek olmasından da bir hayli mutlu görünüyordu. AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı yöneticileri de böylesine başarılı bir miting organizasyonunu yaptıkları için de haklı bir gurur yaşıyordu. 

SAAT 17.00’DE

AK Parti mitingi Gebze Kent Meydanı'nda saat 17.00’de başlayacak. Miting için günler öncesinden hazırlık yapan AK Parti İl Yöneticileri, 80 bin kişilik miting alanını tamamen doldurmayı hedefliyor. Miting alanına 30 bini İzmit’in de arasında bulunduğu 8 ilçeden, 50 bin kişiyi de Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndan bekliyor. Miting alanında 80 bin adet Türk ve parti bayrağı, aynı sayıda pet şişe su dağıtılacak. İzmit’te 150 ayrı noktadan 350 otobüs ve minibüs 14.30’da Gebze’ye hareket edecek. Mitinge toplam 1950 otobüs ve minibüs kaldırılacak.

İZMİT’TEN MİTİNGE HAREKET NOKTALARI  

Kuruçeşme Merkez, Santral Işıklar, Kocaeli Devlet Hastanesi önü, İzmit Endüstri Meslek Lisesi önü, Şirintepe Otoban Köprüsü, Şirintepe Meydanı Sinem Kafe önü, Kadıköy Mahalle Muhtarlığı önü, Doğu Kışla önü, Kanlıbağ Durağı, Bekirdere Eski Karakol önü, Yenimahalle Muhtarlığı, Radar ve İnkılap Caddeleri, Alikahya Merkez, Yenişehir Paşa Caddesi Çağrı Market arkası ve Salon 61 önü, Tüysüzler Eski İrtibat Bürosu, Kozluk Aynalıkavak girişi, Şirinevler Camii önü, Tavşantepe Mezarlığı önü, Baç Çınarlı Camii önü, Yenidoğan Köprüsü, Serdar ÇYDD önü, Sepetçi köy merkezi, M. Alipaşa Camii önü.