7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli'de 7 olan milletvekili sayısını 8'e çıkarmayı hedeflerken gözler Gebze bölgesinden bu listede kaç kişinin yer alacağı ve bu kişilerin kimler olacağına çevrildi.
 
Mevcut tabloda Gebze bölgesi sadece Mehmet Ali Okur ile temsil edilirken, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda parti tabanı bu sayının 2'ye ve hatta 3'e çıkmasını arzu ediyor.
 
Gebze bölgesinde ismi milletvekilliği adaylığı için ismi geçen kişiler ve o kişiler hakkındaki yorumlar ise şöyle;
 
1-Mehmet Ali Okur; Ak Parti İzmit ve Ankara ekibi ile ilişkileri iyi ve kesinlikle listede yer alır.
 
2-Cemalettin Kaflı: Başarılı bir ilçe başkanlığı dönemi geçirdi. Dürüst, şaibesiz ve efendi kişiliğiyle parti tabanında seviliyor. Okur'dan sonra ki en iddialı adaylardan birisi.
 
3-Halit Yaşar: Dilovası ve Kocaeli bölgesinde sevilen ve saygı duyulan bir isim son iki belediye başkanlığı seçimlerinde Parti tarafında gösterilen adaylar için çalışması göz ardı edilemez. 
 
 
DİĞER İSİMLER
 
Öte yandan ismi milletvekili adaylığı için İbrahim Pehlivan'ın gerekli desteği bulamadığı ve adaylık için istifa ederse tekrar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine dönüşünün zor olacağı için aday olmayacağı konuşulurken, eski milletvekili Eyüp Ayar'ın ise kesin adaylık sözü almadan adaylık başvurusu yapmayacağı ve Oya Tunçel'in de Sibel Gönül'ün tekrar milletvekilli adayı gösterileceğinden dolayı onun başkanlığındaki Ak Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı yönetim kurulu üyeliği görevine devam edeceği konuşuluyor.