AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, seçim çalışmaları ve kent gündemi ile ilgili basın toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanın ziyaretinin ardından yaşanan tartışmalara sert yanıt veren Ceyhan, Cumhurbaşkanı programı nedeniyle vatandaşlara trafik sıkıntısı yaşatılmasından dolayı halkın hoşgörüsüne sığındıklarını belirtti. CHP İl başkanı Cihat Altınyuva ve Milletvekili Haydar Akar’ın açıklamalarına ilk kez sert tepki gösteren Ceyhan, ana muhalefetin halka gitmesini aksi takdirde 2 milletvekili ile yetinmek zorunda kalacağını söyledi.

 

HALKIN HOŞGÖRÜSÜNE SIĞINIYORUM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Ceyhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Cumhurbaşkanın programının 72 saat önce kesinleştiğini belirten Ceyhan, buna rağmen halkın büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. açılış ve miting ile ilgili muhalefetin yersiz şeyler söylediğini ifade eden Ceyhan, “Trafik ile ilgili bizde sonradan gördük ki sıkıntılar yaşandı. Sıkıntıların yaşanmaması için özellikle elimizden geleni yaptık. Sadece trafikte sıkıntı olmasın diye EDOK’tan atletizm pistine helikopter ile gelindi. Ufuk tefek sıkıntılar yaşandıysa vatandaşımızın hoşgörüsüne sığınıyoruz” dedi.

 

MUHALEFET SOKAKTA YOK

Cumhurbaşkanı programının hemen ardından Koordinasyon toplantısı yaptıklarını söyleyen Ceyhan, “Yaklaşık 6 saatlik bir toplantı yaptık. Artık tüm çalışmalarımızı yaptık ve nihayete erdirdik. Artık milletvekillerimiz alanda ve halkala iç içe çalışmalar yapıyor. Şu anda görüyoruz ki seçimlerde halkla iç içe olanlar yine AK Parti’nin adayları. Bizim adaylarımız dışında kimse sokakta yok. Millettin nezlinde muhalefet partilerinin karşılığı yok” dedi.

 

MHP HAVLUYU ATTI

Cuma günü 15 bin kişilik bir katılım ile aday tanıtım toplantısını icra edeceklerini belirten Ceyhan, “Ana muhalefet partisi bir tanıtım programını dahi yapamadığı bir ortamda biz 15 bin kişilik bir yerde aday tanıtımı yapacak şekilde teşkilatlarımıza güveniyoruz. MHP’nin yaptığı aday tanıtım toplantısında 500 kişilik bir salon doldurulmadığını, 2’inci sıra adayını getiremediğini görüyoruz. Şimdiden havluyu atmış görüyoruz. Bunun en iyi sonucu da il başkanının katılımın az olmasını Cumhurbaşkanın gelmesine bağlamasında görüyoruz” dedi.

 

KENDİ BEYANNAMESİNE BAKIP GÜLSÜN

Yapacakları ve planladıkları hiçbir şeyi olmayanların sadece AK Parti’yi eleştirmeleri halkın karşılığı olmadıklarını gördüklerini belirten Ceyhan, “Arzu eden olursa 195 hizmeti tek tek gezdirmeye adayım. Benim ev sahipliğimde gezdirebilirim. Bu hizmetler açıldı ve uzun zamandır halkın kullanımındalar. CHP İl başkanı gülmek istiyorsa kendi seçim beyannamesine bakıp bol bol gülsün. Bol keseden atılmış bir beyanname ile halkın karşısına çıktı. Hepsinin hayal olduğu ortada. CHP’nin de BDP’nin de beyannamesi Haydar Baş’ın beyannamesinden farkı yok” dedi.

 

CHP HAYAL SATMAYA DEVAM ETSİN

Biz 7 Haziran da yine iktidar olacak bir parti olduklarını belirten Ceyhan, “Milletimize yapabileceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. Cihat Aytınyuva’nın 4 milletvekili başarısızlık, 5vekil alacakları açıklamasına değinen Ceyhan, “CHP’nin hayal satma sanatkarlığına diyeceğimiz bir şey yok. 2009 seçimlerinde de aynısını söylemişti. Ama biz 7 milletvekili çıkardık. Sayın bakanımızın verdiği hedefleri tek tek tutturduk. Yeni bu rakamlar açıklanacak ve biz o hedefleri alarak çalışacağız. Biz şimdiden CHP’nin başarısızlığını kutluyorum” dedi.

 

2 MİLLETVEKİLİYLE YETİNİRLER

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın SEKA’nın sadece kulesinin boyadığı açıklamasına değinen Ceyhan, “Sadece havaya baktığınız için kuleyi görmüşsünüz. Eğer yere baksaydınız yapılanları görürdünüz. Muhalefet partilerine seslenen Ceyhan, “İşlerine baksınlar, gidip seçmen üzerinde çalışsınlar. Yoksa 2 milletvekili ile yetinmek zorunda kalırlar” dedi.

 

ELİNDEN TUTUP GEZDİRECEĞİM

Haydar Akar’ın ileri geri konuştuğunu ve konuştuklarının hepsini kendisine iade ettiğini belirten Ceyhan, “Haydar Akar’ın elinden tutup 2 sene sonra ben tramvaya bindireceğim. Tramvayın ihalesi bittikten sonra 2 yıl içinde tramvay bitecek. Gelirse haydar Akar’ı ve misafirlerini tramvaya bindirip ücretsiz gezdireceğim.

 

15 BİN KİŞİ KATILACAK

Cuma günü yapılacak olan aday tanıtım toplantısına davetiye ile çağrı yapacaklarını belirten Ceyhan, “STK’lara açık davetimizi yaptık. Ulaşabildiğimiz kadar da davetiye dağıtacağız. Tanıtım toplantımızda bakanımız hedeflerimizi de açıklayacak. Burada tüm halkımızın katılmasını istiyoruz. Toplantı Şehit recep Topaloğlu Spor salonunda saat 19.30’da başlayacak. Buraya 15 bin kişinin katılımı sağlanacak. Tüm hazırlıklarımızı yaptık” dedi.