AK Parti’de merakla beklenen İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklanması uzayabilir. Aralık ayının ilk haftasında açıklanacağı belirtilen adaylarla ilgili son olarak 28 Aralık Cumartesi günü açıklama yapılacağı belirtilmişti.
 
İl Başkanı Mahmut Civelek, önceki gün parti binasında yaptığı haftalık basın toplantısında, adaylıklarla ilgili yaptığı açıklamada, “Aralık sonu yada Ocak başında açıklanabilir” diyerek, sürecin biraz uzayabileceğini dile getirdi.
 
OPERASYONLAR SÜREYİ UZATTI
 
Seçimin gündemini oluşturan AK Parti’nin İlçe Belediye Başkanlarının kim olacağı yönündeki bekleyiş bir süre daha devam edecek. Aralık ayında mutlaka açıklanması beklenen başkan adayları ile ilgili sürecin Ocak ayına sarkabileceği belirtildi. 17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonları adayların açıklanma sürecini etkilerken, İl Başkanı Mahmut Civelek, basınla buluşmasında bu konuda ki soruları da yanıtladı. Operasyonların adayların belirlenmesinde etkili olmayaacğının altını çizen Civelek, sürecin biraz uzayabileceğini belirtti.
 
‘CHP BÜYÜKŞEHİR’DE İDDİASININ OLMADIĞINI KANITLADI’
 
Civelik’in basın toplantısında dikkat çeken bir diğer değerlendirme de CHP’den Tahsin Tarhan’ın adaylığı oldu. Civelek,  “Hayırlı olsun, Büyükşehir’de iddialarının olmadığını tescillemiş oldular” dedi.Civelek, bir soru üzerine, Gaziantep’ten Belediye Başkan adayı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Hanım’ın yerine Sibel Hanım yakışır.” yorumunu yaptı.