Türkiye, 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi için tarihin 14 Mayıs olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından siyaset sahnesi ısınırken, kulislerde milletvekili aday adayları konuşuluyor.

AK Parti, asrın felaketi olarak nitelenen depremde etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adana gibi deprem bölgesinden Kocaeli'ye gelen depremzedelere dokunacak bir isim üzerinde çalışmalara başladığı öğrenildi.

Kocaeli'nde ise Malatyalılar Dernek Başkanı İlkin Doydum'un ismi adaylık için öne çıkan isimler arasında yer aldığı öğrenildi.

İLKİN DOYDUM KİMDİR?

İlkin Doydum, Malatya'da doğmuş Kocaeli'de büyümüş, tüm eğitim ve öğrenim hayatını İzmitte sürdürmüş Kocaeli Üniversitesi Çevre mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Evli ve üç çocuk babası olan Doydum, 2008 yılında aile işimiz olan taşımacılık işleri ile ticari faaliyetlerini başlamış, kısa bir süre finans sektöründe çalışmış ve sonrasında mesleği olan çevre mühendisliğini icra ederek çevre danışmanlığı, çevre ölçüm ve analiz laboratuvarı, tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı, ortak sağlık güvenlik birimi iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile tehlikeli atık taşıma ve lojistik faaliyetlerini sürdüren şirketlerin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. Bir çok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görevlerde bulunmuş. Bunlar Kocaeli ticaret odası 18. komite yönetimi, Kocaeli Tüm Sanayici Ve İş İnsanları Derneği Genel Başkan yardımcılığı, İzmit Genç İşadamları Derneği üyeliği, Ekonomi Kulübü iş insanları derneği üyeliği, Türkiye mühendis ve mimarlar odası Çevre mühendisleri odası üyesi ve Kocaeli Malatyalılar derneğinin iki dönemdir yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.