Dün yapılan AK Parti il kongresiyle açıklanan yeni il yönetim kurulu listesine, Derince’deki Kars İli Derneğinden tepki geldi

Kısa adı KOKİD olan Kocaeli Kars İli Derneğinin başkanlığını hali hazırda Ertekin Akbulak yapıyor. Akbulak’ın adı yerel yönetimlerde AK Parti Derince Belediye Başkan aday adayları arasında geçmiş, Akbulak daha sonra il yönetim kuruluna alınmıştı.

BAŞKAN VEKİLİNDEN AÇIKLAMA
Dernek başkanı Ertekin Akbulak yeni il yönetim kurulu listesinde yer bulamadı. Bir gün sonra dernek başkan vekili Harun Turan adıyla yerel gazetelere “ AK Parti’den toplu istifalar hakkında” başlığı taşıyan bir bilgi geçildi. Turan imzalı bilgide şu ifadeler yer verildi:

DEĞER GÖRMEMESİ
“Uzun yıllardır AK Parti'de birçok görev için elimizi taşın altına koyduk. Hiçbir zaman parti içerisinde herhangi bir göreve talip olmadık. Her zaman bizlere görev verilmesini bekledik. Fakat yıllardır destek verdiğimiz AK Parti'de artık Karslıların değer görmemesi bizleri derinden üzmüştür.

DERİNCE’YE SUNACAĞIZ
Bu sebeple AK Parti'nin kurulduğu ilk günden bugüne kadar olan üyeliğimizden istifa ediyoruz. Kocaeli Kars İli Derneği'nin kurucu 100 üyesi olarak parti üyeliğinden istifa dilekçemizi bu akşam saat 17.00'de AK Parti Derince İlçe Teşkilatı'na sunacağız. Karslı hemşehrilerimiz arasından daha birçok istifa geleceğinin bilgisini de buradan duyuruyoruz.

HERKES GÖRMELİ Kİ
Bu istifa ile herkes görmeli ki, Kocaeli'de yaşayan Karslılar siyasi partiler içerisinde her yöne çekilebilecek bir topluluk değildir. Bu saatten sonra Kocaelili Karslılar, kim ne kadar değer veriyorsa karşılığında o kadar değer gösterecektir. Bugün yapılacak ve daha sonra devamının geleceği istifalar bu durumun göstergesi olacaktır.”