İktidarı elden bırakmak istemeyen AKP işleri sıkı tutuyor. AKP teşkilatları bir yandan 23 Mart Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan büyük mitinge bir yandan da yalnızca 10 gün kalan 30 Mart yerel seçimine hazırlanıyor. Teşkilatlar seçim çalışmaları dışında olağanüstü toplantılar da yaparak bu çalışmaları değerlendiriyor. Bu toplantılardan sonuncusu dün Seka Park Otel’de gerçekleştirildi.
 
KİMLER KATILDI
Seka Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz katıldı. Toplantıya herkesten önce gelen Civelek, Bakan Işık’ı kapıda karşıladı.
 
KOKAN KİRLİ PASAKLI KENT
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda yerel seçim çalışmaları değerlendirildi. Toplantıya geçmeden önce sorularımızı yanıtlayan Karaosmanoğlu, samimi açıklamalarda bulundu. Kocaeli’nde büyük çevre sorunları olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “10 yılda her geçen gün bu sorunları azalttık.  Kocaeli eski gri, kirli, pasaklı, kokan kent değil. İnsanların yaşamaktan mutlu olduğu bir kent” dedi.
 
HALKI KÖRFEZ’LE BULUŞTURDUK
Yine gelecek dönem yapmayı planladığı projeler hakkında konuşan Karaosmanoğlu, “Ulaşım şimdi çok önemli bir sorun değil ama ilerde olacak. Hedefimiz 2023 yılında halkımızı metro ve raylı sistem ile buluşturmak” diye konuştu. Karaosmanoğlu, “Bundan 10 yıl önce Mavi Bayraklı plaj yapacağız desek kimse inanmazdı. Körfez’e titiz bir hanımefendinin mutfağı gibi baktık. Halkı Körfez ile buluşturduk” ifadelerine yer verdi.
 
ULAŞIM PLANLARI HAZIR
Yapılan projeleri herkesin görmesini isteyen Karaosmanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğini ve oradaki kötü manzara karşısında çok şaşırdığını söyledi. Yaptıklarımız yapacaklarımızın habercisidir diyen konuşan Karaosmanoğlu, “Ulaşım Master ve Ulaşım Lojistik planlarımızı yaptık. Lojistik sorunları aşacak çalışmalar yaptık. 10 yıl sonra nüfusumuz 3 milyona yakın olacak. Tabi bunun getireceği sorunlar da olacak” dedi.
 
ÖĞENCİLERİN SORGULANMASI KURUNTUDUR
Karaosmanoğlu son olarak çok tartışılan öğrenci sorguları ile ilgili de konuştu. Küçük yaştaki çocukların müfettişler tarafından sorguya çekiliyor olması ile ilgili konuşan Karaosmanoğlu, ilimizde böyle sorgulamaların olup olmadığını bilmediğini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ne yaptığını bilmiyorum diyen Karaosmanoğlu, “Bu işler devlet kontrolünde olur. Çocuklara sorulduğu iddia edilen sorular kuruntudur” şeklinde konuştu.  (Emine Arı - mavikocaeli.com.tr)