Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmişi İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye diz çöktürmeyi planlayanlar, ülkemizin elde ettiği kazanımlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Ülkemize ve milletimize husumet besleyenleri şaşırtmak bizim için en büyük şereftir. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük güç ve moral kaynağımız, milletimizin desteğidir” dedi.

“GELECEĞİMİZ İÇİN TEHDİT TEŞKİL EDEN HER TÜRLÜ HAMLEYİ BERTARAF EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin güvenlikten ekonomiye kadar pek çok cephede aynı anda beka mücadelesi verdiği bir dönemden geçtiğini belirterek, “Bizim, dışarıdan gelen tehditlerin üstesinden gelme konusunda en küçük bir sıkıntımız yoktur. İster sahada, ister masada olsun, ülkemizin ve milletimizin geleceği için tehdit teşkil eden her türlü hamleyi bertaraf ediyoruz. Teröristleri öne sürüyorlar, ezip geçiyoruz. Sınırlarımızı taciz ediyorlar, tehditlerin kaynağına iniyoruz. Ekonomimize saldırıyorlar, kısa sürede toparlanıp yolumuza devam ediyoruz. Dışarıda bizi köşeye kıstırmaya çalışıyorlar, dostluklarımızı tazeleyerek bunu da boşa çıkartıyoruz” dedi. Son birkaç yılda Suriye’de, Irak’ta, Doğu Akdeniz’de, sığınmacı meselesinde ve diğer pek çok konuda elde edilen sonuçların, başlı başına bir başarı hikâyesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sorunlar üzerinden Türkiye’ye diz çöktürmeyi planlayanlar, ülkemizin elde ettiği kazanımlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Ülkemize ve milletimize husumet besleyenleri şaşırtmak bizim için en büyük şereftir. Yürüttüğümüz mücadelede en büyük güç ve moral kaynağımız, milletimizin desteğidir. Yurt içinde ve yurt dışında, gittiğimiz her yerde karşılaştığımız samimi sevgi seli, bunun en büyük ispatıdır” şeklinde konuştu.

“KÜRESEL YATIRIMLARDAKİ AZALMA EĞİLİMİNE RAĞMEN TÜRKİYE HÂLÂ CAZİBESİNİ SÜRDÜRÜYOR”

Türkiye’de yatırım yapan veya yapmak isteyen yabancıların, Türkiye’nin gücünün ve imkânlarının farkında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin küresel doğrudan yatırımlardan aldığı pay, bizim dönemimizde binde 1’den yüzde 1,1’e çıkmıştır. Uluslararası firmaların çoğu, özellikle batı medyasının ve ülkemiz karşıtı lobilerin baskılarına rağmen yatırım için Türkiye’yi tercih ediyor. Küresel yatırımlardaki azalma eğilimine rağmen ülkemiz hâlâ cazibesini sürdürüyor. Borsamız rekor kırıyor, tahvil ihracatlarımıza rekor teklifler geliyor. Ülkemize yatırım kararı alan firmaları caydırmak için belli kesimlerin dışarıda ve içeride nasıl çırpındıklarını hep birlikte izliyoruz.”