AK Parti İl Yürütme Kurulu İl Başkanı Şahin Talus Başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündemi 5 ilçe başkanının yerine atanacak ilçe başkanlarının belirlenmesi adına yapılacak olan temayül yoklamasıydı.


Bu kapsamda, genel merkez kararıyla, tüm illerle eş zamanlı olarak yarın 10 Eylül Pazar yani yarın 12:00 ila 17:00 saatleri arasında İzmit, Gölcük, Kandıra, Çayırova ve Darıca İlçelerinde Temayül Yoklaması yapılacak.

Temayül Genel Merkezden gelen heyet nezaretinde ve İl Başkan Yardımcılarının koordinesinde gerçekleşecek.

Temayül yapılacak İlçelerde ikamet eden İl Yönetim Kurulu Üyeleri,İlçe Yönetim Kurulları Yönetimleri, İlçe Kadın Kolları Yönetimleri, İlçe Gençlik Kolları Yönetimleri, Meclis Üyeleri ve Ana Kademe Mahalle Başkanları oy kullanma hakkına sahip olacak.

Talus ise toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İlçe Yönetimlerimize İlçe Başkan Vekillerimiz vekâlet ediyorlar, bizlerde en kısa zamanda İlçe Başkanları atamalarımızı yaparak seçime girecek olan ilçe teşkilatlarımızı tamamen hazır etmiş olacağız. Geçtiğimiz hafta mevcut ilçe yönetim kurularımızla Kadın ve Gençlik Kollarımızla istişarelerde bulunduk, süreci tüm kademelerimizle istişare ederek yürütme gayretindeyiz. Her kademesinde hizmet etmeyi şeref bildiğimiz partimizde görev alacak arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. İl Yönetimi, kadın ve gençlik kolları, ilçe yönetimleri ve mahalle başkanlıklarıyla tek yürek olarak gireceğimiz Yerel Seçimlerde 13 Belediye’nin tümünü tekrar Ak Kadrolarla buluşturacağımıza olan inancımız tamdır.”