AK Parti Kandıra İlçe Teşkilatı’nın 37. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı Kandıra Turan Güneş Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, AK PARTİ Kandıra İlçe Gençlik Kolu Başkanı Murat Ölmez, AK PARTİ Kandıra İlçe Kadın Kolu Başkanı Aygün Çetin, AK PARTİ Kandıra Belediye Başkan aday adayları, Kandıra meclis üyesi aday adayları ve partililer katıldı.

BELEDİYE BİZİ ÜZMEDİ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK PARTİ Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk AK PARTİ iktidarıyla 5 yıldır görev yapan Kandıra Belediyesi’nin bugüne kadar kendilerini hiç üzmediğini söyledi. Büyükşehir yasasından Kocaeli ilçeleri içerisinde en çok yararlanan ilçenin Kandıra olduğunu söyleyen Şentürk ‘’. Kandıra’dan gelen vergi 1 ise gelen hizmet 10’dur. Bu hizmetler büyükşehir belediye başkanımızın teveccühünün eseridir’’ dedi. Şentürk ‘’Kandıra için 10 belediye başkan aday adayımız var. 

MECLİS ÜYELİĞİ BAŞVURULARI

Meclis üyeliği için 20 müracaatımız mevcuttur. Meclis üyesi aday adaylığını düşünen arkadaşlarımızı partimize bekliyorum’’ diye konuştu. Türkiye genelinde devam eden yolsuzluk operasyonlarına da değinen Şentürk şunları kaydetti; ‘’Son iki gündür gelişen operasyonların arkasında ülkenin istikrarlaştırılması, 2023 hedefimizden uzaklaştırılması olduğunu biliyoruz. Yorumcular, bunun arkasında dış güçlerin olduğunu belirtti. 

 

ARMUDUN SAPI

Çevremizdekilere doğruları aktararak bilgi kirliliğini sonlandırmalıyız ki vatandaşımızın oy tercihinde sıkıntılar yaşanmasın. Bizler başbakanımız ve ekibinin tercihlerine güveniyoruz. Saflarımızı sıklaştırıp armudun sapı üzümün çöpü sözüne takılmadan, geçmişte ilçemizde yaşanan sıkıntılara takılmadan 30 Mart seçimlerine kardeşlik duygularıyla katılmalıyız’’ İlçe Gençlik Kolu Başkanı Murat Ölmez, gezi parkı eylemleriyle ülke genelinde yapılan yolsuzluk operasyonlarını bağdaştırdı. 

HARAMA DOKUNAMAZ

Ölmez, yapılanların dış kaynaklı bir oyun olduğunu söyleyerek ‘’Kefen giymiş bir ustanın, kefen giymiş çıraklarıyız’’ diye konuştu. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan partililere ilk olarak ‘’ vicdanınızdan kalbinizden gelen sesle gönül verdiğiniz kişiye oy vermelisiniz’’ diye seslendi. Kan ‘’Demokrasi günü dediğimiz gün oy kullandığınız andan itibaren yetkilendirdiğiniz kişi imanla çalışıp, harama el sürmeden görevini yerine getirecektir’’ dedi.

OY ORANI ARTMALI

Toplantıda son olarak söz alan İl Başkanı Mahmut Civelek seçimlere 3 ay kaldığını hatırlatarak ‘’Sadece Kandıra değil, büyükşehir ve diğer bütün ilçelerde seçimi alacak ve skoru 13-0 yapacağız. Seçimi almak önemli değil, önemli olan oy oranımızı arttırmaktır’’ dedi. Civelek’in ‘’ister mevcut başkan yeniden seçilsin’’ sözleriyle başlayan cümlesini tamamlamadan salonda alkış fırtınası kopması Cengiz Kan’ı güldürdü ancak diğer aday adayları başlarını öne eğdi. 

ALKIŞLAR KAN İÇİN

Alkışlarla sözü kesilen Civelek ‘Diğer aday adaylarımızda seçilebilir önemli olan Kandıra’ diyerek cümlesini tamamlasa da partililer bu sözleri alkışlarla desteklemedi. Türkiye gündemini sarsan yolsuzluk operasyonlarına da değinen Civelek, şu şekilde konuştu; ‘’Dışarıdaki güçlerin durmadığını gördük. 4 ağaç için neler yaptıklarını gördük. Sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin diktiği ağaçlar Türkiye’ye yeter. 

DERSANELER YENİ DEĞİL

Gezi Parkı tutmadı tencere tava dendi. Oda tutmadı boya badanayla dışarı çıktılar. Ardından dersaneler gündeme geldi. Dersaneler yeni bir olay değildi. Ama birileri bunun altını kaşıyalım diyerek bu işe yüklendi. 2004 yılındaki MYK kararlarını açıklayarak çarşaf çarşaf gazetelere çıkarttılar. Hatırlarsınız Ahmet Necdet Sezer adı sanı duyulmamış bir adamdı ben şahsen hiç tanımazdım ama bir anda cumhurbaşkanı seçildi. 

BELEDİYECİLİK ÖĞRETTİ

Yurtdışına bile çıkmayan bu adam sürekli MYK’ya getirilen şeyleri zaten imzalardı. Sen misin başörtüsüyle meclise giren, sen misin herkesin inançlarını istediği gibi yaşamasına müsaade eden? Bu kadar huzur size fazla dediler. Belediyecilik nedir biz gösterdik memlekete, Kandıra’da da Cengiz Kan gösterdi 5 yıl boyunca. Bu memlekette demokrasi paketi açıklandı ve sadece iki maddesi için bile akıttığımız alın terimiz helal olsun. 

3Y MÜCADELESİ

Bu maddelerden biri inanç özgürlüğüdür. Aynı Osmanlı da olduğu gibi kim nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasın. Diğer madde de başörtüsüdür. Dün sabah bir operasyon yapıldı. Şunun tespitini iyi yapmak lazım. Bülent Arınç’ın açıkladığı gibi biz 3Y ile mücadele ediyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Bizler hukuka güveniyoruz ama şunlara da bakmak lazım. Babamızın oğlu olsa gereken yapılacak ve suçlular bulunacak. 

HABER VERSELERDİ

Siz 14 ay boyunca çalışacak yolsuzlukları izleyeceksiniz. Bir düğme varsaydı basılacak, neden şimdi bastınız? Bu düğmeye basanlar neden üst amillerine haber vermedi? Bu insanlar bir telefonla çağırsanız kalkıp gelecek mesafedeydi. Sabah 5’te insanları evlerden alarak ne yapmaya çalıştınız? Bir kısmını akşam üstü saat 5’te alıp, diğerlerini de telefonla çağırsaydınız olmaz mıydı? Bakanların oğullarını evinden almak ne demek?

DEVLET İÇİNDE DEVLET

Ama arkasından ne oldu? Bakınız polis teşkilatlarında yeni yapılanmalar oldu. Devletin içinde devlet olmaz. Bir içişleri bakanı düşünün. Bunun oğlunu alacaksınız. Bakanın kendisinin, valinin, emniyet müdürünün haberi yok. Olmaz böyle şey. Ne diyoruz? Sen dik dur eğilme biz her zaman yanındayız.  İçinde bulunduğumuz konjektörü iyi tahlil etmek zorundayız. Bizleri bölmek isteyenler var. Neden Halk Bankası’nın üzerine gidildi? 

TEK YUMRUK

Bizim başkalarından petrol almamızdan rahatsız olanlar var. Tek yürek, birbirine tutkun olmuş bir Türkiye’yi dış güçler istemiyor. Başbakanımız önümüze değişik fitne fesatların geleceğini söylemişti. Biz koltuk hırsızı değiliz. Oylarımız eğer birbirimize kırılırsak düşer. Tek yumruk olacağız.’’ Civelek’in konuşmasının ardından ilçe yönetiminden meclis üyesi aday adaylığı için istifa eden Ergün Kan, Şennur Kılıçarslar, Aysel Yapar, Günay Dinç, İhsan Okatan, Cevat Eryılmaz ve Nihat Okumuş’a teşekkür plaketi takdim edildi.