AKP, 81 ilde, bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) başkan ve yöneticilerini kendi aday adayları için oy kullanmaya davet etti. Gerçek demokrasi özlemi içinde olan insanlar,  seçimlerde AKP’ye oy vermeyi aklından bile geçirmeyecek pek çok muhalif de bu çağrıya icabeti bir görev bildi, AKP’nin aday adayları için yaptığı temayülde oy kullandı. 

OY PUSULALARI YETMEDİ
AKP Kocaeli teşkilatının Fuar’daki Ay Işığı Derneği tesislerinde gerçekleştirdiği “STK Temayülü”ne ilk saatlerde daha çok AKP’ye yakınlığı ile bilinen STK’ların temsilcileri gelip oy kullandılar. Öğleden sonra Ay Işığı Derneği binası önünde kalabalık arttı. Parti örgütü, temayül için bastırdığı oy pusulalarının yetmeyeceğini anlayınca, 1000 adet ek oy pusulası öğleden sonra bastırıldı. 

MUHALİF STK’LAR
AKP’ya yakın olan, AKP politikalarını destekleyen STK’ların tamamına yakın bölümünden temayüle katılım oldu. Muhalif olduğu bilinen KYÖD’ün, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın, Kocaeli Emlakçılar Derneği’nin başkanları da gelip oy kullandı. Geçen dönem CHP’li Meclis üyesi olan Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Gürfidan, son kongresinde AKP teşkilatlarının devirmeye çalıştığı eski DP’li Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kemal Kaya da gelip, AKP aday adayları için tercih yaptılar. 

ORGANİZE TIKIR TIKIR İŞLEDİ
AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, liste çalışmaları için Ankara’da bulunuyordu.  İl Başkan Vekili Mehmet Uzunoğlu liderliğindeki parti teşkilatı, kusursuz bir organizasyona daha imza attı. STK temsilcilerinin kullandığı binlerce oy, İzmit’te sayılmadan çuvallara konuldu, Ankara’ya gönderildi.