AK Parti, aday belirleme süreci için isimli anketlere başladı. Belediyeler de temayül yoklaması sonuçlarına dayanarak şehirde önde gelen ve seçimi kazanma potansiyeli yüksek olan adaylar için anket çalışması başladı.

Anket sonuçlarına göre, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri de dahil olmak üzere yerel seçimlerde aday gösterilecek kişiler belirlenecek.

İlçe belediye başkan adayları için belediyeler tarafından yaptırılan anket çalışması 5 Ocak'a kadar devam edecek. Bu anketlerde, temayül yoklamalarında adı geçen aday adaylarının yanı sıra şehrin sosyolojik ve seçmen davranışlarına göre önde gelen isimler de aday olmak istiyorlarsa değerlendirilecek.

Belediye başkanlıklarının yaptırdıkları anketlerde mayıs seçim sonuçlarına bakılarak seçmen profili üzerinden adaylar önerilecek. Nüfus yoğunluğuna göre aday adayı sunulacak.

Nüfusu az olan belediyeler için 2 aday önerilirken, nüfus yoğunluğu fazla olan belediyeler için en fazla 4 aday adayının ismi yer alacak. Çıkan sonuçlar bir rapor halinde Erdoğan'a sunulacak.