AK Parti, yerel seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Temayül yoklamasının ardından, aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçildi. Şehirlerin önde gelen ve seçimi kazanma ihtimali yüksek isimleri için anket süreci başlatıldı. Elde edilen sonuçlar Başkan Erdoğan'a sunulmak üzere bir rapor haline getirilecek.

AK Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor ve belediyeler de anket yaptırıyor. Anketler, temayül yoklamasında çıkan isimlerle birlikte şehrin önde gelen ve seçimi kazanma ihtimali yüksek kişiler için yapılıyor. Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri de dahil olmak üzere yerel seçimlerde kimin aday gösterilmesi gerektiği seçmene soruluyor. Anket sonuçları, Ar-Ge başkanlığına iletilecek ve ilçe belediye başkan adayları için belediyelerin yaptıracağı anket çalışması 5 Ocak tarihine kadar devam edecek. Anketlerde, temayül yoklamalarında ismi olan aday adaylarıyla birlikte şehrin sosyolojik ve seçmen davranışlarına göre önde gelen kişiler de aday olmak istiyorlarsa yer alacaklar.

Belediye başkanlıklarının yaptığı anketlerde, mayıs seçim sonuçlarına göre seçmen profili üzerinden adaylar önerilecek. Nüfus yoğunluğuna bağlı olarak, az nüfuslu belediyeler için 2 aday adayı önerilirken, yoğun nüfuslu belediyeler için en fazla 4 aday adayının ismi yer alacak. Elde edilen sonuçlar Başkan Erdoğan'a sunulmak üzere bir rapor haline getirilecek.