İstifaların ardı arkasının kesilmeyeceğini anlayan ilçe başkanlığı ise çareyi istifaları elden almayarak vaziyeti kurtarmakta buldu ancak bu sefer istifalar iadeli taahhütlü olarak posta yoluyla gönderildi.
 
İstifalarla şok olan Haydar Bulut’ un moralinin çok bozuk olduğu ve devamının geleceğini tahmin ettiğinden çevresindeki insanlardan istifa edebilecek kişilerle görüşmesini istediği ifade ediliyor.
 
2004 seçimlerinde de aday gösterilen ancak partisine 10 bin oy kaybettiren Haydar Bulut’ un yeniden aday gösterilmesi Ak Parti Derince için büyük bir talihsizlik olarak gösteriliyor.
 
Seçimlere 18 gün kala iyice köşeye sıkışan ve yeniden partisine büyük oy kaybı yaşatacağı görülen Haydar Bulut ile alakalı parti yöneticileri de ne yapacağını şaşırmış durumdalar.
 
Yeniden aday göstermekle büyük hata yaptıklarını gören, başbakanın gazabından korkan milletvekilleri ise “Ben olsun istemedim, kim istediyse o hesabını verir” demeye başlamışlar bile.
 
Parti üyelerinin istifa tepkilerinin süreceği açıkça görülen Derince’ de anlaşılan bu hesabı verecek kimse çıkmayacak ve bedelini en kolay yöntem olarak yine ilçe teşkilatına ödetecekler gibi görülüyor.
 
Bilindiği üzere 2002 seçimlerinden sonra 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde yine Haydar Bulut aday gösterilmiş ancak partisine 10 bin gibi büyük oy kaybettirerek o günkü Ak Parti rüzgârına rağmen seçimleri kıl payı kazanabilmişti.
 
Seçim çevrelerince bu seçimlerde karşısında MHP’ den aday olan Halit Altuntaş gibi çok zorlu rakibi bulunan Haydar Bulut’ un seçim kazanmasının imkânsız olduğu iddia ediliyor.