Saadet Partisi Dilovası Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir, Dilovası Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında, belediyeye liyakatsiz işçi alımları olduğunu dile getirerek bu durumu protesto ederek Muhalefet ilçe başkanları ve meclis üyelerinin alkışlarıyla salonu terk ettiler..

Daha sonra Dilovası Belediyesinin önünde açıklamada bulunan Saadet Partisi Dilovası Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir ve millet ittifakı birleşenleri basın açıklamasını sabote eden belediye başkanı Hamza Şayir, açıklamada bulunan İnce Aydemir’e ‘’cahil’’ deyince ortalık biranda gerilerek kavganın eşiğinden dönülmüştü.

işte o anlar

Muhalefet partililerin tepkisi sonrası AK Parti'li eski ilçe yöneticilerinden Yavuz Celep'de Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e sosyal medya hesabında açıklama yaparak tepki gösterdi. 

İşte Yavuz Celep'in o açıklaması;

''Öncelik ile Dün Dilovası meclis salonu’nda ve Belediye önünde yaşanan olayların iyi niyetli Dilovası halkı tarafından hiç tasvip edilmediğini belirtmek istiyorum. Dilovasının bu şekilde sosyal medyada ve gazetelerde gündeme gelmesini hiç bir zaman istemeyiz...


Muhalefet meclis üyelerimiz keşke görüşlerini meclis salonunda söylemeye devam etselerdi,Belediye Başkanımızda sorulan sorulara cevap verse idi,konular ve sorunlar konuşarak ve uzlaşarak çözülebilir. Bu 5 yıllık süre için yönetim hakkını Dilovası halkı Belediye Başkanı olarak Sayın Hamza Şayir ve Meclis üyesi arkadaşlarına vermiştir.

CAHİL DEMEK YANLIŞTIR!
Muhalefet meclis üyelerinede muhalefet görevini vermiştir. Bence muhalefet meclis üyelerinin salonu terk edip belediye önünde basın açıklaması ne kadar yanlış ise Dilovasında meclise girmiş bir bayan meclis üyesine cahil demekte o kadar yanlıştır.
Doğru tektir ve her yerde doğrudur.

SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDAYIZ
Ancak Belediye Başkanımıza Belediye önünde yapılan ve kendini bilmez birisinin kullandığı sözler bence Dilovası’nda yaşayan bireyler olarak bizlere yakışmamaktadır ve bizleri üzmüştür. Belediye Başkanını istesenizde, istemesenizde Dilovası halkı seçmiştir, saygı göstermek zorundasınız ve zorundayız...


En yakın Gebze’de bile nerede oturuyorsun sorusuna cevap olarak Dilovası diyince a oradamı oturuyorsun cevabı geliyor. Aslında ben 1976 yalından beri Dilovasında oturuyorum ve burda çokta mutluyum. Dünyanın bir çok ülkesini ve Türkiye’nin bir çok şehrini gezdim ve gördüm ama yinede dilovasında oturmaya devam ettim, çünkü Dilovasında herkes birbirini tanır ona göre saygı ve sevgi çerçevesinde yaşar, Hep birlikte Hastasını ziyaret eder, Cenazesini kaldırır, Düğününü yapar. Ancak bazı şovmen tipli kişiler kötü örnek olurlar, buda dünyanın her yerinde oluyor.

Sonuç olarak Dilovası gibi Kocaeli’nin en küçük ilçesinden Cemil Yaman gibi bir milletvekili çıkarmışız. Geçmiş Dönemlerde halkımıza hizmet etmiş çok değerli büyüklerimiz var. (Ercan DALKILIÇ, Halit YAŞAR, Musa KAHRAMAN, Salih GÜN, Eşref ÖNER, Cemil YAMAN, Ali TOLTAR.) Her birisi Dilovası için elinden geldiği kadarıyla hizmet etmeye çalışmış.Kendilerine teşekkür ederiz.

ALLAH(C.C) her birinden razı olsun... Bizler Dilovasında saygı ve sevgi çerçevesinde yaşamak zorundayız ve yaşayacağızda inşaALLAH, Rabbim birlik ve beraberliğimizi korusun,Sağlık ve sıhhat içinde mutlu bir Dilovası’nda yaşamayı Rabbim bizlere nasip etsin inşaALLAH.....'' dedi.