Kocaeli'nin İzmit ilçesi Cumhuriyet Parkı'nda toplanan yüzlerce kişi, Mısır'da İhvan-ı Müslimin taraftarı 529 kişinin idam cezasına mahkum edilmesini protesto etti. Alanda 3 tane darağacı kuran vatandaşlar, beyaz kefen giyerek darağacına çıkıp, kararı sloganlar atarak protesto etti. Mısır Devlet Başkanı Sisi aleyhine slogan atan vatandaşlar, idam kararının kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

KARA BİR LEKE

“529 kardeşin asılıyor, Mısır yalnız değilsin, Türkiye seninle” gibi pankartlarla Mısır yönetimini protesto eden AK Parti’li gençlere vatandaşlarda attıkları imzalarla destek verdiler. Cumhuriyet Parkı önündeki protesto da konuşma yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, Mısır’da seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin kanlı bir darbe ile görevden uzaklaştırdığını, tüm dünyanın izlemekle yetindiği darbenin dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yargılanan 529 Müslüman Kardeşler taraftarının duruşmada idama mahkum edildiğini hatırlatan Akın, “Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi mülahazalarla verilmiş olan idam kararları Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımıza çıktı. Mısır’daki kardeşlerimizin kendi seçtikleri Cumhurbaşkanlarının yanında olmaktan, onu desteklemekten başka ne suçları var? “dedi.

Fok balıklarıyla ilgili saatlerce yayın yapan uluslararası medyanın Mısır’daki idamları görmesi için daha ne olması gerekiyor diye soran AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Akın, şunları söyledi: “Gezi Parkı’nda 3 ağacın yeri değişecek diye sokaklara çıkanların tepki göstermesi için daha ne olması gerekiyor. Twitter kapandığında bangır bangır bağıranların yine bağırması zulme dur demesi için daha ne olması gerekiyor. Orada idamı bekleyen babanın, evladın gözünüzde hiç mi değeri yok. Bizim için var. Bu dünya kudretli gibi görünen firavunlara bile kalmadı. Er ya da geç bir Musa çıkar ve zulmün hesabını sorar. 21’nci yüzyılın utanç vesikası olan Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzünde tüm vahşetlerin son bulması için de uluslar arası kamuoyunu Cumhuriyet Parkı’ndan göreve davet ediyoruz.”

Anadolu Gençlik Derneği’nin de Mısır’da yaşananları telin etmek için yarın Cuma namazından sonra Sabri Yalım Parkı’nda protesto gösterisi yapacağı bildirildi.