Dilovası Belediyesi Haziran meclisi birinci oturumu geçtiğimiz gün Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi'nde meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşmişti.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in katılım sağlamadığı mecliste 2021 yılı kesin hesabının görüşülmesi, Ek bütçe yapılması talebi gibi maddeler ikinci oturuma ertelenmesi hakkında Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi Metin Dalgalı soru işaretleri var diyerek  ikinci gündem maddesi olan 2021 yılı kesin hesabının görüşülmesine muhalefet partsi meclis üyeleri olarak red ve şerh koyduklarını ama normalde bu maddenin oylanması gerekirken AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla bir sonraki meclis’e sevk edildiğini söylemişti.

NEDEN İKİNCİ OTURUMDA?

Gazetemiz 41havadis.com'un edindiği bilgi ve iddialara göre AK Parti Dilovası meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Hamza Şayir arasında büyük anlaşmazlıklar yaşanıyormuş. AK Parti Kocaeli İl Başkanlığıda yaşanan anlaşmazlıklar için AK Parti Dilovası İlçe Başkanı ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'i davet ederek sorunların çözülmesi için ikna çalışmalarına başlatmış.

DAHA ÖNCE ALDIKLARI KARARDAN VAZGEÇMİŞLERDİ!

Bilindiği üzerine 2021 yılında da Başkan Şayir’e karşı duruş sergileyen AK Parti’li meclis üyeleri Dilbel Organizasyon Anonim Şirketi'nin kapatılması istemişti. Bu karar sonrası hiçbir basın açıklamasında bulunmadan şirketin kapatılmasından vazgeçmişlerdi.

Bu seferde AK Partili meclis üyeleri ikna edilebilecek mi? 13 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek olan Dilovası Belediyesi Haziran meclisinin ikinci oturumunda göreceğiz..