İktidar partisi AK Parti'de 1 Ekim tarihinde başlayan belediye başkan aday adaylığı süreci sonra erdi. 12 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi için 100 kişi başvuruda bulundu. En fazla başvuru 15 ile Gebze'de olurken, en az başvuru ise 2 adayla İzmit'te oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na ise her hangi bir rakip çıkmadı. Hatırlanacağı üzere ana muhalefet partisi CHP'de belediye başkanlığı için sadece 34 kişi başvuru yapmıştı.
 
İŞTE ADAYLAR
Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları(1);
 İbrahim Karaosmanoğlu.
İzmit Belediye Başkan aday adayları (2); Nevzat Doğan, Halil Vehbi Yenice.
Başiskele Belediye Başkan aday adayları (3); Hüseyin Ayaz, Bekir Çakır ve Şefik Karaaslan.
Gölcük Belediye Başkan aday adayları (4); Mehmet Ellibeş, Ekrem Aktuğ, Necati Zorlu ve Mustafa Kalabalık.
Karamürsel Belediye Başkan aday adayları (5); İsmail Yıldırım, Fatih Temiz, Recep Dikdere, Ahmet Türkel ve Abdullah Ersan.
Kartepe Belediye Başkan aday adayları (7); Şükrü Karabalık, Ali Koç, Fahim Kılıç, Hüseyin Üzülmez, Ahmet Batmanlar, Ergün Berdan ve Habip Sarman.
Derince Belediye Başkan aday adayları(7); Aziz Alemdar, Necdet Deniz, Ali Haydar Bulut, Kemal Yazıcı, Halit Yiğit, Cumhur Seferoğlu ve Mehmet Sandalcı.
Körfez Belediye Başkan aday adayları (11); Yunus Pehlivan, Ali Çakır, Öznur Gökkaya, Engin Koyun, Sinan Barış Kaya, Cihat Demirok, Hayati Aydın, Yusuf Şanlı, Faruk Denli,İsmail Baran ve Aynur Vergili.
Dilovası Belediye Başkan aday adayları (13); Cemil Yaman, İlhan Yıldırım, Fethullah Bayat, Necati Temiz, Mehmet Yasin Turak, Osman Aktaş, Halit Yaşar, Muhammet Şık, Cemil Memiş, Ali İhsan Adıgüzel, Erol Özavcı, Ali Toltar ve Vehap Ayar.
Çayırova Belediye Başkan aday adayları (12); Ziyaettin Akbaş, İdris Demir, Yaşar Alkan, Şevki Demirci, Ali Erdin, Servet Günay, Bülent Çorapsız, Paşa Ali Elmalı, Bünyamin Çiftçi, Deniz Kolo, Bünyamin Laçin ve Mustafa Usta.
Darıca Belediye Başkan aday adayları(10); Şükrü Karabacak, Olcay Ulus, Mehmet Ozan Sarıkaya, İsmail Demirci, Murat Bayraktar, Hasan Güler, Davut Karakaş, Nurettin Subaşı, Bahattin Türetken ve Gençay Yıldıztekin.
Gebze Belediye Başkan aday adayları (15); Adnan Köşker, Muharrem Ayyıldız, İsmail Keskin, Okan Kurt, Resul Tat, Abdullah Şahin, Abdurrahman Dede, Abdullah Yağcı, Yakup Kaya, Yasemin Özdemir, Satı Mehmet Külte, Halim Bülbül, Kaşif Şahinkesen, Durmuş Kır ve Mahmut Yandık.
Kandıra Belediye Başkan aday adayları (10); Cengiz Kan, Emel Ceylan Balcıoğlu, Erdoğan Günay, Sedat Köse, Muhsin Tekol, İsmail Birdane, Ünal Köken, Ercüment Şahin, İsmail Hakkı Buruş ve Cevdet Ayaz.