Akbank'ın "Sizin İçin Buluşmaları" kapsamında Gebze ilçesinde düzenlenen etkinlikte, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler paylaşıldı. 
 
Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 2014 yılındaki ikinci toplantısını Gebze'de gerçekleştirdi. 
 
Etkinliğe Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Gebze ve Kocaeli'den çok sayıda sanayici, iş adamı ve yönetici katıldı. 
 
Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, son dönemde büyüme beklentilerinin gelişmiş ülkeler lehine değişmesi ve Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) geçen yıl aralıktaki kararıyla varlık alım programında ölçülü şekilde azaltıma başlamasının gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışlarına yol açtığını savundu. 
 
"Finansal piyasaları olumsuz etkiledi"
 
Söz konusu faktörlerin aralarında Türkiye'nin de yer aldığı gelişmekte olan ülkelerin finansal piyasalarını olumsuz etkilediğini anlatan Binbaşgil, şunları kaydetti: 
 
"Ekonomimiz eskisi gibi kırılgan değil. Borçluluk oranımız düşük, bütçe disiplini devam ediyor. Bankacılık sistemimiz sağlam ve likit ancak sermaye hareketlerinin ani çıkışlarından daha az etkilenmemiz için - tasarrufların artırılması ve cari açığın düşürülmesi gibi - iyileştirmemiz gereken alanlar var. Ekonomi yönetimi bu konularda önemli aksiyonlar alıyor. Bununla beraber sonuçların görülmesi zaman alacaktır. Güçlü bankacılık sektörü ve genç nüfusa sahip ülkemizin yüksek potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz" 
 
Binbaşgil, Gebze'nin önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olduğunu vurgulayarak, "Gebze ve bağlı olduğu Kocaeli gerçekleştirdikleri ihracatla ülkemizin ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Akbank olarak Gebze ve Kocaeli'ye ayrı önem veriyoruz. Bölgenin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Bölgenin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank, Gebze ve Kocaeli'ye yatırım yapmaya devam ediyor, edecek" ifadesini kulllandı.