AKP’de 1 Ekim’de başlayan aday adaylığı başvurusunun 1 Kasım’da sona ereceği açıklanmıştı. İl Başkanı Mahmut Civelek, 25-26 Ekim tarihinde Ankara’da yapılacak il başkanları toplantısında başvuru süresinin bu hafta sona erebileceğini söyledi.

AKP’de başvuruların son haftasında ilçelere yapılacak başvurular da hız kazanacak. Belediye Başkan aday adaylarını yanı sıra Meclis üyesi aday adayları da başvuru kuyruğuna girmesi bekleniyor. Aday adaylarının önemli bölümü başvuru yapmadan önce İl Başkanı Civeklek’i ziyaret edip görüşünü alması nedeniyle de il başkanlığının da aday adayları ile dolup taşacağı tahmin ediliyor.

KİM NE ZAMAN BAŞVURACAK:

Gölcük’te Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını açıklayan Necati Zorlu başvurusunu bugün yapacak. Körfez İlçe de Engin Koyun yarın ilçe başkanlığından istifa edip 23 Ekim Çarşamba günü 17.00’de, Belediye Başkan aday adaylarından Dr.Öznur Gökkaya yarın saat 17.30,Körfez İlçe başkanlığına başvurusunu yapacak. Körfez İlçe Belediye Başkan aday adaylarında İsmail Baran, bugün 10.00’da Kızılkaya Restaurant’ta düzenleyeceği basın toplantısı yapacak. Baran, aday adaylığını 27 Ekim Pazar günü yapacak.

Derince Belediye Başkan aday adaylarından Halit Yiğit 27 Ekim Pazar günü saat 13.00, Karamürsel İlçe Başkanı Ahmet Türkel, bugün ilçe başkanlığından istifa edecek, başvurusunu bu hafta içinde yapacak. Bülent Çorapsız 26 Ekim Cumartesi günü 14.00’de Çayırova, Faruk Denli aynı gün 17.00’de Körfez, Cumhur Seferoğlu da Derince Belediye Başkan aday adaylığı için 17.30’da başvuru yapacakları öğrenildi. Muhsin Tekol Kandıra Belediye Başkan aday adaylığı için 23 Ekim Çarşamba günü 17.30’de, Mehmet Külte 26 Ekim günü 15.00’te Gebze, Ali Toltar da 27 Ekim günü 15.00’te Dilovası Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunacak.