AKP’de Büyükşehir ve 12 ilçenin mevcut belediye başkanları için temayül yoklamaları 27 Ekim Pazar günü yapılacak. Sadece teşkilatların katılacağı temayül yoklamasında her üyeye 5 soru sorulacak. Antikkapı’da yapılacak temayüllerin sonucu açıklanmayacak

AKP’den Körfez ilçe Başkanı Engin Koyun ve Karamürsel ilçe başkanı Ahmet Türkel, ilçelerinden belediye başkan aday adayı olmak için dün il başkanlığına istifalarını verdi. İl binasında yapılan ilçe başkanlar toplantısında Koyun ve Türkel istifalarını il başkanı Mahmut Civelek’e teslim etti. Toplantıda temayül yoklaması ile ilgili bilgi veren Civelek, Pazar günü Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve 12 Belediye başkanı için teşkilat temayülünün yapılacağını kaydetti. Antikkapı’da Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu gözetiminde yapılacak temayülde teşkilat üyelerine 5 soru sorulacak. Temayül için 13 sandık kurulacak.

13 BELEDİYE BAŞKANI TEMAYÜLE GİRECEK

İlçe başkanları ile süreci istişare ettiklerini söyleyen Civelek, Engin Koyun ve Ahmet Türkel’in istifalarını aldıklarını kaydetti. Pazar günü yapmayı planladıkları İl Danışma Toplantısını iptal ettiklerini ifade eden Civelek, “Pazar günü saat 10.00 ile 16.00 arasında Antikkapı’da Büyükşehir ve 12 Belediye başkanımız için temayül yoklaması yapılacak. Yoklamada her teşkilat üyesine bir form verilecek. Bu formda 5 soru olacak” dedi.

5 SORU SORULACAK

Teşkilat üyelerine sorulacak soruları açıklayan Civelek, “Belediye başkanının çalışmaları, halkla ilişkileri, teşkilatlarla ilişkileri, yeniden aday gösterilip gösterilmemesi sorulacak. Eğer yeniden aday gösterilmesin diye cevap verilmişse, yerine kimin gösterilmesi istendiği sorulacak. Temayüller için Antikkapı’da 13 sandık kurulacak. Sonuçlar açıklanmayacak ve genel merkezden gelen heyet sonuçları kendi içinde değerlendirecek” dedi.

KİMLER OY KULLANACAK?

Temayüller için kimlerin oy kullanacağını açıklayan Civelek, “Büyükşehir için genel merkez kurucuları, il ana kademe, il gençlik, il kadın, il disiplin, 12 belediye başkanı, il demokrasi hakem heyeti, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri oy kullanacak. İlçeler için ise ilçe de oturan il yönetim kurulu üyeleri, ilçede oturan il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri, ilçe mahalle ve köy temsilcileri oy kullanacak” dedi.

CUMA GÜNÜNE KADAR BAŞVURUN

1 Kasım’a kadar aday adaylığı başvurularının yapılmaya devam edileceğini söyleyen Civelek, “Bu süreçte teşkilatlardan yeni istifalar gelebilir. Önümüzdeki hafta sonuna kadar istifalarını veren ilçe başkanları görevlerine devam edecek. Temayüllerde teşkilat üyelerimiz istedikleri takdirde görmek istedikleri belediye başkanının adını yazabilirler bunun için aday adayı olmak isteyen kişiler Cuma gününe kadar aday adaylıklarını açıklarlarsa en azından temayüllerde isimleri bilinir olur” ifadesini kullandı.

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, önceki akşam  İl Yönetim Kurulu toplantısı öncesi basın toplantısı yaptı; aday adayı başvuruları, temayüller ve güncel siyasi konularla ilgili  görüşlerini açıkladı.

CİVELEK’TEN DEĞERLENDİRMELER

Kent Bayramlaşmasına katılmayıp, natif kutlama yapanlara bir çift sözü olduğunu belirten Civelek, “Kent Bayramlaşması’nda kenti yönetenler de vardı, halkta. Onlara soruyorum siz neredeydiniz. İki tane dernekten birer kişinin düzenlediği, CHP’lilerin de katıldığı natif bayramlaşma yapıyor bir avuç insan katılıyor. İçimize fitne sokmaya kalkıyorlar. Bayramlar birlikte beraberlik zamanlarıdır” dedi. 

Cumhuriyetin 90’ncı yıldönümü için düzenlenecek coşkulu kutlamalara kendilerinin katılacağını, natifçilerin katılmasından endişe duyduğunu belirten AKP İl Başkanı Civelek, 17 Ekim’de partilerinin Kocaeli Teşkilatı’nın kurulduğunu hatırlattı. 24-25 Ekim tarihlerinde İl Başkanları toplantısı için Ankara’ya gideceğini açıklayan Civelek, 26-27 Ekim’de İl Danışma Kurulu toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı için, 8-9 Kasım tarihlerinde de İlçe Belediye Başkan aday adayları için temayül yapılacağını duyurdu. Aday adaylarına uyarıda bulunan Civelek şöyle konuştu: “Aday adayları ile istişareler yapıyoruz. İstişaresiz adım bile atmıyoruz. Aday adaylarının birbirlerini yıpratmasına izin vermeyiz. Büyükşehir, İzmit ve Başiskele Belediyelerinde belediye başkanlığı için başvuru olmadı ama; olmayacağı anlamına gelmez. Kamuoyu yoklamalarında bütün belediyelerinde yüksek oylar alıyoruz. 13-0 olması için engel.”

Büyükşehir, İzmit ve Başiskele Belediye Başkanlığı için Civelek, Karamürsel, Körfez ve Dilovası İlçe Başkanlarının ilçelerinde aday adayı olmak için istifa edeceklerini, istifalarını da bugün dilekçelerini kendisine getireceklerini söyledi. Önceki akşam yapılan il yönetim kurulu toplantısında Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği için Şevki Demirci, Orhan Pala, Şevki Demirci, Tuba Şensoy, Enver Alçık ve Semra Ertuğ, İl Yönetim Kurulu’na istifalarını sundular.