AKP Kartepe Danışma Meclisi’nde konuşan AKP Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, isim vermeden Cemaat’e yüklendi. Kandaz, “Amirlerinden değil, ağabeylerinden talimat alanlar bizde kalıcı yaralar bırakıyor. Usulsüzlüklere savaş açtık. Fitne üst seviyelerde” dedi.

AKP Kartepe Danışma Meclisi önceki akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Toplantıya AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, belediye başkanı aday adayları Ergün Berdan, Fahim Kılıç, Hüseyin Üzülmez ve meclis üyesi aday adayları ile partililer katıldı. Yoğun katılım gösterilen toplantıda salon tamamen doldu.

YENİ ÜYELER İSTİYORUZ

Toplantının divan başkanı İlçe Teşkilat Başkanı Niyazi Aydın olurken; katip üyeliklerini ise Nebahat Kılınç, Yunus Soyyiğit ve Güler Çakmak üstlendi. Açılış konuşmasını İlçe Başkanı Hasan Kandaz yaptı. Kandaz,  “Belediye başkan adayımız ve meclis üyelerimizin açıklandığı gün yine bu salonda kol kola oluruz. 235 sandığımızda da sandık danışma toplantılarımızı yaptık” dedi. Bu ayın sonundaki üye sayılarının hedefini açıklayan Kandaz, “Şu an için 16 bin 200 resmi üye kaydımız var. Hedefimiz 17 bin 500’ü aşmak” diye konuştu.

KAOS ÇIKARMAK İSTİYORLAR

Türkiye gündemini sarsan Yolsuzluk ve Rüşvet Skandalı iddialarıyla ilgili de konuşan Kandaz, “Ülkemizde kaos çıkarmak isteyen bazı güçleri mail, twitter gibi sanal alemden takip ediyoruz. Genel başkanımız varsa bir usulsüzlük sonuna kadar gideriz dedi. Biz bu usulsüzlüklere savaş açan partiyiz. Amirlerinden değil ağabeylerinden talimat alan her birimizde kalıcı yaralar bırakmaktadır. Nifakın fitnenin üst seviyede gezdiği bu dönemde bizler omuz omuza olalım, bu nifakı aramıza sokmayalım. Bu yaşanan olaylar neticesinde AKP’li kadrolar gece gündüz koşturacaklar. Bizim bir tane başkanımız 35 tane meclis üyemiz olacak. Biz asla birbirimize girmeyeceğiz” dedi.

AMPUL PATLADI SÖYLEMLERİ

AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın da kısa bir konuşma yaparak, “İlk defa oy kullanacak gençlerle bir araya geliyoruz. Kartepe için elimizden geleni yaptık yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.  İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban  ise “500 yeni üyemizin girişini bu hafta yapacağız. Son yapılanların oyununa asla gelmeyeceğiz” dedi. Sosyal medyadaki “ampul patladı” söylemlerine değinen Balaban “Patlayanın yerine yenisini takar yolumuza devam ederiz. Başkanımızın ardında dimdik duracağız, durmak yok yola devam” diye konuştu.

NİYE SEÇİM ZAMANI AÇIKLADIN?

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da “Durmak yok, yola devam” dedi Karabalık’ın ardından kürsüye çıkan AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in gündeminde de yolsuzluk iddiaları vardı. Civelek, “Eğer bizim yetimin hakkı ile bir şeyimiz varsa, hırsızlık, arsızlık varsa biz yargımıza güveniyoruz” diye konuştu. Olay fotoğrafların sosyal medyada kullanılmasından bahseden Civelek “14 ay sürekli bir izleme yapmışlar. 14 ay bekledin neden seçime 3 ay kala yaptın? Muamma. Emniyette olmayan fotoğraflar sosyal medyada ortaya çıktı ama kimsenin bir şeyden haberi yok” şeklinde konuştu.