AK Parti Çayırova ilçe başkanı Ali Osman Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü yere düşürmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini üretip dışarı satacağız. Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız." Sözüne karşılık AK Parti Çayırova ilçe başkanı Ali Osman Gür, ABD hava kuvvetleri ve deniz kuvvetlerinde kullanılacak Kuantum haberleşme cihazının seri üretimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne davet edildi.

"Kuantum" için kullanılacak cihazda "Türk" imzası atılıyor.

Birçok teknolojik cihazları ithal eden Türkiye’de, yerli ve milli firmaların kalkınması ve küresel pazarda marka değerini artırmasına neden olacak proje ile AK Parti Çayırova ilçe başkanı Ali Osman Gür gündemde.


Kuantum konusunu Türkiye’de kamuoyunun gündemine getiren ve farkındalık yaratılmasına katkıda bulunan AK Parti Çayırova ilçe başkanı Ali Osman Gür’ün sahibi olduğu Optima Makina tarafından, 2017 yılında ürettikleri ilk prototip çalışması Amerikalıların dikkatini çekmeyi başarmış ve seri üretim için Gür’ü Amerika’ya davet ettikleri bilgine ulaştık.
Singapur Üniversitesi ile ortak bir çalışma sonucu ortaya çıkarılan ürünün Amerika Birleşik Devletleri’nde Kuantum haberleşme için kullanılacak.


Türkiye'de yapılan bu çalışmayla yerli firmaların kalkınması ve küresel pazarda marka değerini artırmasına olanak verilecek.


Kuantum nerelerde kullanılıyor?
Kuantum teorisi fikirsel ve teknolojik olarak 21. yüzyıla tamamen damgasını vuruyor. Günümüzde kullanılan yarı-iletken teknolojisine dayalı entegre devreler, bilgisayarlar, fiber optik iletişim hatları, LED teknolojisine dayalı cihazlar, modern tıbbi cihazlar, GPS ve akıllı telefonların tamamı kuantum fiziğinin sağladığı teorik çerçeve içinde çalışıyor. Ama işin dahası da var. ABD, Çin ve Avrupa Birliği başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde başlatılan ve yeni bir devrim olarak görülüyor.