Yerel seçimler yaklaşırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için adayını erken ilan eden, ancak ilçelerde biraz sessiz ve yavaş kalan MHP teşkilatları, Derince adayı konusunu da  artık çözdü. Derince siyasatenin  önde gelen isimlerinden, Derince Belediyesi’nin eski Başkanı Halit Altuntaş, MHP’nin önde gelen isimleri ile  el sıkıştı. Artık, MHP’nin Derince adayının Halit Altuntaş olduğunu söylemek mümkün.
 
Milli görüş bünyesinde siyaset yapan Halit Altuntaş’ın, bir süredir adaylık için  MHP ile temas halinde olduğu biliniyordu.  Önceki akşam,  TBMM Başkan Vekili Meral Akşener’in İstanbul’daki evinde  Akşener, Altuntaş, MHP İl Başkanı  Aydın Ünlü ve MHP’nin Büyükşehir adayı Saffet Sancaklı bir araya geldiler. Görüşmelerin sonunda,  Altuntaş’ın MHP Derince adaylığı resmen olmasa da  tescil edildi.
 
Halit Altuntaş, 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi adayı olarak Derince’de  16.500 oy almıştı. Aynı seçimlerde MHP’nin Derince’deki oyu  10.500 civrındaydı. Altuntaş’ın MHP adayı olması durumunda  2009’da AKP’ye oy veren seçmenlerin bir kısmının da oyunu alabileceği hesap ediliyor. Ülke genelinde MHP oylarında da genel bir çıkış trendi bekleniyor. Bu durumda yapılan hesaplarda,  Altuntaş’ın Derince’de seçimi kazanma şansının hayli yüksek olduğunu hesap edenler az değil.  Halit Altuntaş’ın MHP Derince adayı olarak seçime girmesi, hiç kuşkusuz 30 Mart’ta Derince’deki seçimlerin  heyecanını da en üst seviyeye çıkartacak.