Türk Hava Yolları (THY), AnadoluJet'in yerine "AJet" ismiyle yeni şirket kurdu. THY'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen "Yeni Şirket Kuruluş Kararı" bildiriminde şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulumuzca Ortaklığımızın AnadoluJet markasının global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmesi ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmesi amacıyla faaliyetlerinin %100 Türk Hava Yolları iştiraki olarak kurulacak olan 'AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi' altında devam ettirilmesine karar verilmiştir."

Bildirimde şirketin sermayesinin 450 milyon lira olduğu kaydedildi.

ANADOLU JET NE ZAMAN KURULDU?
AnadoluJet, Nisan 2008 tarihinde geniş halk kitlelerinin ulaşım hizmetinden yararlanmaları amacıyla Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeli ile yapılandırdığı farklı bir ticari markası olarak kurulmuştur. 29 Mart 2020'den beri Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan dış hat seferleri de düzenlemeye başlamıştır.


AnadoluJet’in kurulmasıyla Ankara’nın Anadolu şehirlerine bağlanması, THY yolcularına sunulan ilave servislerin sadeleştirilmesi ve ekonomi sınıfı konfigürasyonuyla elde edilecek maliyet avantajının bilet ücretlerine yansıtılması amaçlanmıştır. Böylece daha geniş bir kitlenin hava ulaşım hizmetinden yararlanması sağlanmış, maliyet avantajlarının bilet ücretlerine yansıtılmasıyla uçakla seyahat daha cazip hale getirilmiştir. Ankara hatlarındaki yolcu sayısı %65 artmış, doluluk oranları %85 seviyelerine gelmiştir. 5 uçakla operasyona başlayan AnadoluJet, ilk yılında 8 uçaklık, 2010 yılının ilk yarısında ise 16 uçaklık bir filoya ulaşmıştır. 2015'te filosunu 30 uçağa çıkaran AnadoluJet günümüzde 39 uçakla hizmet vermektedir. Mart 2020'de dış hatlar seferlerinin de başlamasıyla filoda uçak sayısının 56'ya çıkarılmasını hedeflemekteydi.

Türkiye'nin 43 iline seferler düzenleyen AnadoluJet, yurt dışında 31 şehre sefer düzenlemektedir.